Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Om att köpa nytt

Vi har träffat en familj bestående av pappa Johan, mamma Emma, barnen Melvin (sex år), Dante (fyra år), Lova (9 månader) och hunden Pepsi (14 år). Vi bad dem berätta om varför de valt Bonava och hur köpresan har varit.

Emma och Johan valde inte aktivt Bonava utan det var huset och läget som de fastnade för. De har tidigare köpt av andra bostadsutvecklare, och varje gång har det varit bostaden och läget som varit det viktiga.

Det gick ett och ett halvt år mellan att de skrev på avtalet för sitt nya hem till att de flyttade in – en lång väntan när man längtar efter sitt nya hus. De tycker att informationsträffarna på Bonava var bra men de hade gärna fått lite tätare uppdateringar via nyhetsbrev, något vi på Bonava tar med oss inför framtiden.

Välja inredning till det nya huset

Inredningsvalen kändes enkla och bra med de två grundstilarna som man kunde förändra eller komplettera med tillval*. I stort har de hållit sig till grundstilen Classic med vissa förändringar. Badrummen kom färdiga och var bra som de var, i stället lade trebarnsfamiljen lite extra pengar på att uppgradera tvättmaskinen och välja ett annat golv. Emma och Johan har dessutom själva satt in en kamin i vardagsrummet som de använder mycket.

Inredningskoordinatorn på Bonava gav bra tips om hur färger kan upplevas olika på olika material. Emma var lite tveksam till hallgolvet när de flyttade in, men det är det som får mest beröm av besökare. Det blev snyggt att matcha hallgolv med badrumsgolv, något som inte alla tänker på.

Uteplatserna byggde de själva

Tomten till familjens hus hade en gräsmatta men de tyckte att det var viktigt med fina uterum. De har byggt en större och en mindre altan på baksidan för att ha flera mysiga sittplatser med sol under olika delar av dagen. Över den större altanen har de byggt en pergola som gör det lite extra ombonat. Tomten har de gränsat av med ett staket och grind mot gatan. Grannar kommer gärna förbi för att se hur de har byggt och utnyttjat ytan. Bilder på uteplatserna hittar du på sidorna om familjen i Ullna och om hemmet och området.

Området har en gemensam grupp på Facebook. Där har nyinflyttade grannar bett om hjälp med mått och tips om hur andra, som flyttat in tidigare, har inrett sina hem. Det har varit kul att få kontakt med de andra nyinflyttade och nu umgås både föräldrar och barn.

Kontakten med Bonava

När det gäller personalen från Bonava har familjen synpunkter på kundservice som tidvis har haft långa svarstider och inte återkopplat så snabbt som man kunde önska. Men det har blivit bättre, Bonavas kundservice har omorganiserats sedan flytten och nu finns mer personal som är väl bekanta med området och som snabbare kan hantera ärenden. Säljaren och annan personal är de nöjda med, och hemmet, kvarteret och livet i radhuslängan är precis vad de längtade efter.

Emmas tips för dig som ska köpa nyproduktion

 – Välj så mycket standard som möjligt i tillvalen och lägg istället pengarna på sånt som gör att hemmet känns personligt. Allt kostar och genom att prioritera smart kan man minska på utgifterna som annars lätt skenar iväg.

*Inredningsstilar kan variera mellan olika projekt, vad som gäller för just ditt Bonava-hem kan du läsa på webbplatsen eller fråga din inredningskoordinator om.