Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Hemma hos Elin Sander

Vi åkte till Skärmarbrink i södra Stockholm för att hälsa på hemma hos inredningskoordinatorn Elin Sander. Här bor hon tillsammans med sin man Jonas och hunden Chet i en tvåa på 56 kvadrat. Huset de bor i byggdes 1940, och Elin och hennes man har bott här i två år. Hemma hos Elin blandas gammalt och nytt, och det finns gott om små uttänkta detaljer. Här delar hon med sig av smarta tips, inspirerande inredning och tankar om jobbet som inredningskoordinator på Bonava.

När Elin och Jonas flyttade in i sin lägenhet för två år sedan flyttade de bara 800 meter från sin tidigare lägenhet. De längtade efter fler kvadratmeter och en balkong samtidigt som de gärna ville bo kvar i området. Så när möjligheten att byta den gamla lägenheten mot den nuvarande hakade de på direkt. De trivs bra med sitt hem samtidigt som de kan drömma om nästa. Elin vill gärna bo större, mer centralt och högre upp i huset.

Elins inredningstips

  • Våga blanda stilar, färger och material.
  • Undvik spontana inköp – de blir ofta fel.
  • Inreder du med saker du verkligen gillar blir det alltid rätt. Det är ju ändå ditt hem, ingen annans.
  • Se till att du har många lampor och ljuskällor i ett rum.
  • Det är alltid en bra idé att ha många växter hemma.

Möblerna från den tidigare lägenheten följde med när Elin och Jonas flyttade. Eftersom de flyttade till en större lägenhet blev känslan direkt luftigare. Efter flytten har de kompletterat med fler förvaringsmöbler, ett större matbord och en massa växter. Både Elin och Jonas gillar att leta fynd på auktioner och loppisar, så många av deras möbler har haft ett hem någon annanstans innan de landade i tvåan i Skärmarbrink.

Olika stilar skapar hemkänsla

Hemmets stil är en blandning mellan Jonas avskalade skandinaviska stil och Elins mer ombonade bohemiska. Elin beskriver att de är ganska bra på att kompromissa och att stilarna blandas ihop till en gemensam stil hemma. Även om de är bra på att kompromissa är de inte alltid helt överens.  

– Oftast är vi överens men ibland letar sig små Star Wars-figurer in i inredningen och ibland passar jag på att slänga någon växt när min man är borta.

När Elin inreder hemma kommer inspirationen främst från resor, konst, film och tv. Allt behöver inte vara enhetligt och höra ihop, utan det blir ofta mer liv i inredningen om man låter stilarna krocka lite.

Om jobbet som inredningskoordinator på Bonava

Jobbet på Bonava beskriver Elin som omväxlande och flexibelt. Det roligaste är att få vara med hela vägen från början till slut när ett nytt grannskap tar form. I sin roll som inredningskoordinator är Elin med hela vägen från att ritningarna tas fram till att huset står redo för inflyttning.

– Det är lika häftigt varje gång att se projekten växa fram!

Elin hjälper kunderna att göra alla inredningsval för den nya bostaden, och det är många som behöver stöd och vägledning i sina val. Något som många funderar över är väggfärg, mycket för att det är svårt att föreställa sig det färdiga resultatet. Hon beskriver att det är få som vågar välja färg och tapeter vilket är synd då nyproducerade bostäder mår bra av lite färg. Så Elin brukar uppmuntra sina kunder att våga tänka ett varv till innan de bara väljer vita väggar.

Vägen till jobbet som inredare

Elin har alltid varit kreativ och gillat att skapa miljöer och bygga upp en känsla med hjälp av inredning. Samtidigt är hon bra på ordning och reda och tycker om administrativt arbete. De två delarna tillsammans gör att arbetet som inredningskoordinator passar henne perfekt.

Vägen till jobbet som inredare har varit en tvåårig yrkeshögskoleutbildning till Visual Merchandiser. Under utbildningen fick Elin möjlighet att göra praktik både på IKEA och tillsammans med en inredare vilket hon tycker var otroligt givande.

Att hålla sig uppdaterad och få ny inspiration

När inredning både är ett intresse och en del av jobbet är det såklart viktigt att fylla på med ny inspiration och hänga med i trenderna. Elin fyller på med inspiration från alla möjliga håll.

–  Jag läser bloggar och inredningstidningar, lyssnar på poddar och diskuterar övergripande trender med vänner, familj och kollegor. Vår inredning påverkas ju så mycket av övriga trender och tendenser i samhället också!

För den privata inspirationen är det mer fokus på detaljnivå, och för jobbet blir det mer övergripande med ett större perspektiv. Inspirationen till jobbet handlar mycket om vilka material som fungerar över längre tid och vad som fungerar tillsammans. Inredningen i jobbet ska oftast passa så många som möjligt och ge en bas för den personliga smaken.