Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Husmodeller

Det är mycket som spelar in när du letar efter ditt nya drömhus. För vissa är området och grannskapet det viktigaste, och för andra är husets storlek och utformning det som väger tyngst. Eller så kanske det är energieffektivt och driftsnålt som är drömmen.

Här kan du bekanta dig med våra fem olika husmodeller för att se vilket hus som passar dig bäst. På husens sidor hittar du planlösning, bilder och en beräkning av husets energiprestanda. Du kan även klicka dig vidare till de grannskap där husen finns.

Samtliga husmodeller är Svanenmärkta, det betyder bland annat att byggmaterialet som används är fritt från hälsoskadliga ämnen, att du har plats för återvinning, att hemmet är utrustat med energisnåla vitvaror och att din bostad har bra isolering. Husen värms upp med en frånluftsvärmepump. Detta är ett effektivt system som använder värmen som redan finns i hemmet, till att värma ny kall luft. Energibehovet blir lägre och det blir ett bättre inomhusklimat.

Ett Svanenmärkt hem är också ett energieffektivt hem. Husen värms med en frånluftsvärmepump som använder den värme som redan finns i huset, vilket gör att kilowattimmarna används betydligt mer effektivt. Jämfört med en traditionell eluppvärmd villa med en förbrukning på 20 000 kWh/år* kan du i det närmaste halvera din energiförbrukning i något av våra småhus. Är huset även utrustat med solceller blir effektiviteten ännu bättre. Dessutom ger ett Svanenmärkt småhus en möjlighet att få gröna bolån med ränterabatt, vilket är ytterligare en fördel för plånboken.

*SCBs uppskattning av en normalförbrukning för en genomsnittlig villa.

Planlösningar

Planlösningen är densamma för alla hus i samma storlek, men det kan förekomma viss variation. Exempel på saker som kan variera är att fönster och groventré på långsidorna kan försvinna om huset är i ett grannskap med radhus eller parhus. För att veta exakt hur en husmodell ser ut i ett specifikt grannskap kan du kolla på grannskapet webbsida och prata med mäklaren om just det hus som du är intresserad av. Kontaktuppgifterna hittar du en bit ner på grannskapets sida. Mäklaren har koll på husmodeller, grannskap och områden, så hör av dig om du har några frågor eller funderingar om våra hus och grannskap.

På den här sidan fokuserar vi på husmodellernas planlösning. Det är såklart många andra saker som påverkar hur ett hus ser ut och känns när det är klart, till exempel material, färger och annat som har med stil att göra. Om du går in på ett grannskaps webbsida hittar du en stilbroshyr som gäller för husen i just det grannskapet. Du kan även bekanta dig med våra fem köksstilar på sidan som handlar om vår inredning.

Mer inspiration