Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Hemmet och området

När vi träffade Emma, barnen Lova, Dante och Melvin samt hunden Pepsi (sambon Johan var på jobbet) en solig dag i maj passade vi på att fråga Emma om flytten ifrån lägenhet till hus. Vad var det med nyproduktion som lockade?

Resan till det nya radhuset

Familjen bodde tidigare i en lägenhet med en stor terrass som de sällan använde. Emma längtade efter att bo i markplan där hon kunde stöka runt hemma och låta barnen springa ut och in. De började prata om att flytta till hus när yngsta sonen Dante var nyfödd, sedan tog det ungefär ett och ett halvt år att hitta rätt och ytterligare ett och ett halvt år innan de fick flytta in.

Först kollade de runt i Järvastaden, där de bodde, men det var för dyrt och de skulle ha hamnat nära flerbostadshus. De ville hellre bo i ett område med bara hus och radhus. Nyproduktion var givet eftersom de ville bo fräscht och nytt och slippa renovera och fixa. De började titta på hus Täby, och det kändes bra eftersom Emma är uppväxt här. Och det var extra lyxigt att flytta in i sista etappen i grannskapet när området var färdigt.

Det tog ett och ett halvt år från att kontrakt skrevs på hösten 2015 tills de flyttade in i januari 2017 – de hade tur då en annan kund hoppade av och de fick sitt drömhus på gaveln. Det här är tredje gången de köper nyproduktion så de kände sig hemma i processen med att köpa nytt med allt vad det innebär.

Nytt, fräscht och smart planerat med nyproduktion

Att det skulle finnas en egen utemiljö var helt avgörande för familjen. Emma och Johan har själva byggt två uteplatser på tomten och planerar lite annat fix men lockas inte av själva byggandet egentligen. De vill helt enkelt ha ett hem som kräver så lite underhåll som möjligt.

Johan och Emma föredrar nya bostäder framför äldre. Det handlar dels om att ha det nytt och fräscht, dels om att nya hem är planerade på ett smartare sätt med renare och större ytor som känns öppnare och enklare. Resan från nyproducerad lägenhet till hus i nyproduktion delar de med flera av områdets grannar, det blir ett naturligt steg för många.