Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Hemmet och området

Det nya hemmet slutar inte vid ytterdörren. Området runt omkring och de nya grannarna är också viktiga för att man ska trivas.

Birgitta och Bengt flyttade in i sin nya lägenhet i Södra Ekkällan i oktober 2016. De har bott i nyproduktion tidigare och ville göra det igen. Känslan av nytt och fräscht och möjligheten att få det precis som man vill ha det avgjorde berättar paret för Lisa från Bonava.

Ni har nyligen flyttat in i ert nya drömhem. Vad är det bästa med ert nya hem?

Planlösningen. Bra planerat med halvöppet mellan kök och vardagsrum. Det är öppet men ändå inte för öppet. Det är så härligt med fönster i tre väderstreck. Det är ljust och fritt och ingen insyn.

Vad var det första ni packade upp?

Campingbord, campingstolar och uppblåsbara sängar. Eftersom vi skulle köpa en del nya möbler så bodde vi lite provisoriskt först. Sedan packade vi upp det nödvändigaste i köket: kaffekokare, porslin, bestick och sådant vi behövde.

När kände ni att det här var hemma

Eftersom vi köpte en del nya möbler tog det lite tid innan vi kom i ordning och fick struktur. Men efter ungefär en månad hade vi fått ordning och kände oss hemma på riktigt.

Vi trivs också bra i området, vi har nära till både stan och naturen.

Vad är det som gör att man trivs i ett område?

Att man har det väsentliga som man behöver i sin närhet. Det kan till exempel vara att det är nära till jobbet eller bra kommunikationer.

För oss var det viktigt att ha närhet till naturen och här bor vi perfekt med både närhet till stan och närhet till grönområden. Husets placering i området är också viktigt. Vi gillar när det är fritt omkring oss. Vi gillar inte när det är för inklämt och när det är insyn.

Vad är det bästa med området?

Att det är luftigt mellan husen och att det finns grönska. Vi uppskattar den fina dammen nedanför huset.

Har ni lärt känna några av era nya grannar?

Ja, det var så roligt för när vi bara hade bott här någon dag ringde det på dörren. Det var våra nya grannar som undrade om de kunde få låna en osthyvel. De hittade inte sin bland alla flyttsaker och vi hade packat upp vår osthyvel så de fick låna den. Det var en trevlig start!

Det har varit väldigt bra med alla träffar som vi har haft under resans gång. Då har vi hunnit träffa våra blivande grannar vid flera tillfällen. Birgitta berättar om stilkvällen då alla fick varsin påse med lägenhetsnummer på. Då gick hon runt och sneglade på allas påsar för att se efter vilka som skulle bli deras närmaste grannar och så passade hon på att hälsa på dem. Det var trevligt att få ett ansikte på dem redan då. Sedan har vi träffats på tillställningar som första spadtag, stomvisningar då vi grillade korv och så inflyttningsmötet.

Det har varit roligt att få träffa sina blivande grannar vid flera tillfällen innan husen blev klara så att man känner igen några när man flyttar in.

Har ni redan hittat några smultronställen i närheten? 

Ja, till exempel Tinnerö Eklandskap som ligger 15 minuter härifrån. Det är härligt att ha så nära dit.

Vad säger familj och vänner när de kommer på besök?

De tycker att det är jättefint. Vi flyttade in i oktober och firade både jul och nyår i vårt nya hem.

Några vänner kom med flyttgröt och de tyckte att det var så fint, nytt och fräscht!