Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Lev i ett välplanerat hem på två våningar

På entréplanet möts du av ett öppet kök och vardagsrum med plats för de stora middagarna och festerna. Stegar du upp för trappan väntar bland annat tre sovrum, ett trivsamt allrum och en klädkammare.

Utanför dörren andas du in den friska luften som kommer från den angränsande skogen och naturen. Du har aldrig långt till avkopplande natur och trivsam svampplockning medan vardagsinköpet smidigast inhandlas i närliggande Västerhaninge centrum.  Ett stenkast bort planeras också en ny lekpark perfekt till familjens mindre medlemmar.

Entré och hall

Här i din nya hall kliver du in på ett uppvärmt och vädertåligt klinkergolv. Direkt in till höger ligger den rymliga klädkammaren med plats för kapporna, skorna och cykelhjälmarna. Rakt fram ligger vardagsrummet och in till vänster finns köket.

Kök och vardagsrum

Mellan kylen och frysen i fullhöjd och köksbänken har du gott om arbetsyta när det nalkas matlagning på schemat. I ditt nya kök göms bra förvaringslösningar och energieffektiva vitvaror. Vid matplatsdelen finns ett stort fönster med gott om ljusinsläpp mot östliga morgonsolen. Köket övergår elegant till ditt nya vardagsrum som har plats för den stora soffan och det generösa matbordet. Härifrån kan du njuta av utsikten mot baksidan och gräsmattan.

Uteplats

Utgången från vardagsrummet leder ut på det trivsamma trädäcket. Med härliga växter, möbler och ljuskällor får du en egen oas att länga hem till. Här kan du duka upp till sommarens alla måltider med ingredienser från det egna trädgårdslandet ute på gräsmattan. När det står gräsklippning på schemat kan du låna trädgårdsutrustning från kvarterets gemensamma trädgårdsförråd.

Sovrum 1

Uppför trappan och mot baksidan ligger hemmets största sovrum med egen skjutdörrsgarderob och härlig ekparkett. Den som tar rummet i beslag kan möblera med den stora dubbelsängen, nattduksborden och en byrå.

Sovrum 2 och 3

I de två mindre sovrummen finns luftig plats för sängen, skrivbordet och bokhyllan. Härifrån har du utsikt mot framsidan från fönsterna och utanför rummen finns en rymlig klädkammare med plats på klädstänger och hyllor.

Badrum 1 och 2

Dagen inleds och avslutas i något av dina stilrent utformade badrum. Hemmets större badrum på övervåningen har ett rogivande badkar, och en trappa ner väntar badrummet med smidig duschhörna. När tvättkorgen börjar svämma över hittar du också de miljösnälla tvätt- och torkmaskinerna i nedervåningens badrum.

Parkering och förråd

Intill baksidan ligger också hemmets egna uteförråd med plats till förvaring av smått som stort. När du ska parkera bilen finns det ledig plats på framsidans uppfart.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum