Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Nyproduktion Ältadalen
Plats

Vega

Vega i Haninge – en växande stadsdel omgiven av natur

Beskrivning

Vega i Haninge – en växande stadsdel omgiven av natur

Området Vega ligger i Haninge kommun, en 25 minuter resa från centrala Stockholm. Här växer just nu en helt ny stadsdel fram – Vegastaden – med egen pendelstation, ett brett utbud av förskolor och 3000 planerade bostäder.

I Vega finns alla möjligheter för en aktiv och naturskön vardag. Här bor du omgivet av naturområden och sjöar, med lokal service, skolor och butiker inom räckhåll. Samtidigt ger den nya pendelstationen snabba kommunikationsvägar både in till stan, och ut till skärgården.

Bilder

Området

 • Kommunikationer

  Tack vare områdets goda kommunikationer och service är Vega något av en oupptäckt pärla med framtiden för sig. Områdets nya pendelstation ger snabba kommunikationsvägar både in till city och söderut. Härifrån tar du dig till T-centralen på cirka 20 minuter och i anslutning till pendeltågsstationen ligger även ett busstorg för vidare färd. Här kommer också finnas en stor cykelparkering och garage så du kan låta bilen stå. Föredrar du trots allt bilvägen så tar du dig snabbt ut på väg 73.

 • Service i området

  På gångavstånd har du handelsplatsen Port 73 med drygt 30 butiker och flera restauranger. I närheten finns även Länna handelsplats med bland annat lekland, hemelektronik, bygghandel, sport och livsmedel. Vill du ha ett ännu större utbud av shopping tar du cykeln till Haninge centrum på 10 minuter. Där väntar ett flera restauranger, butiker, apotek, systembolag, banker, bibliotek och annan service.

 • Natur och fritid

  Vega ligger omgiven av natur mellan två sjöar, Drevviken i norr och Övre Rudasjön i söder. Dessutom bor du nära Tyresta nationalpark och Tyresta by med djur, café och naturområden för hela familjen. På vintern åker du långfärdsskridskor på Drevviken eller skidor i Rudans friluftsområde. Och under varma sommardagar finns flera badplatser i närheten, eller så åker ni med buss eller bil till Schweizerbadet för ett dopp i havet från den långgrunda sandstranden.

 • Skolor och förskolor

  För barnfamiljerna planeras flera förskolor i området. Här ska också en helt ny skola starta, från förskoleklass upp till och med årskurs 9. Vill du utforska andra alternativ så har Haninge ett brett utbud av skolor för alla åldrar, från förskoleklass upp till gymnasiet och vidareutbildning, som du enkelt når via kommunala färdmedel eller cykel.

Fakta om närområdet

24 min

till T-centralen

8 min

till Port 73

5 min

till Länna handelsplats

Vega