Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Så går det till

Resan till ett nytt hem kan se ut på många olika sätt. Kanske har du funderat och letat länge, kanske dök det där drömhemmet bara upp när du minst anade det. Men vad händer egentligen mellan det att du hittar din nya bostad och att du äntligen får sätta nyckeln i låset till ett sprillans nytt hem?

1. Anmäl ditt intresse

När du hittat ett område eller grannskap som du är intresserad av kan du enkelt anmäla ditt intresse för att få löpande information och inbjudan till premiärträff när det är dags för försäljningsstart. Du anmäler dig enkelt via formuläret som finns i anslutning till respektive grannskap eller område här på vår webbplats. Det är givetvis helt kostnadsfritt att vara intressent och du förbinder dig inte till någonting.

Välj ort och hitta ditt nya hem här

2. Premiärträff

Innan det är dags för säljstart bjuder vi in dig till premiärträff. Då får du all information du behöver för att boka din bostad när försäljningen sedan sätter igång. På våra premiärträffar får du information från oss som arbetar med grannskapen. Du får bland annat veta mer om vad som finns i närområdet och vilka planlösningar du kan välja mellan. Du får även se våra inredningsstilar och alla tillval som hjälper dig att sätta en personlig prägel på ditt hem.

3. Digitalt kösystem

När försäljningen ska starta behöver du registrera dig i vår digitala kö. När kösystemet stängt kommer mäklaren att kontakta alla som har ett könummer i turordning. Detta sker oftast dagen efter. I samband med att du bokar en bostad betalar du en bokningsavgift som sedan räknas av från slutbetalningen.

4. Dags att skriva avtal

En tid efter att du bokat ditt boende träffas vi igen för att gå igenom alla detaljer så du har full kontroll över ditt bostadsköp. Att köpa en ny bostad är en av de största affärerna du gör i ditt liv. Vi vill naturligtvis att det även ska bli en av de bästa och ett tryggt köp. Därför ingår skydd för dig som köpare, som omfattar bland annat tillträdesskydd, skydd vid dubbel boendekostnad, arbetslöshetsskydd och skydd vid dödsfall. När du tagit del av informationen skriver du på ett bindande avtal och betalar en handpenning på din framtida bostad. Därefter kommer vi att ha löpande kontakt med flera möten och avstämningar fram tills det är dags för inflyttning.

Här kan du läsa mer om tryggt köp med Bonava

Här du läsa vår policy avseende spekulationsköp

Här kan du läsa mer om kostnadskalkyl

5. Inredning

Några av våra hem kommer med färdig inredning, i andra väljer du själv, med hjälp av våra inredningskoordinatorer. Oavsett vad som gäller i just ditt fall bjuder vi in dig till en stilkväll där vi träffas och  går igenom inredningen. I ditt pris ingår redan en stilren grundstil med tidlösa materialval. Vill du ha större möjlighet att sätta din personliga prägel på din bostad kan du välja stilkoncept och tillvalspaket, mot ett pristillägg. Fråga din inredningskoordinator om vad som gäller för ditt hem.

6. Besiktning och information kring flytten

Nu är din bostad snart klar men först är det dags för besiktning. Vi bjuder in dig till ett möte som ger mer information om hur allt detta kommer att gå till, då går vi även igenom logistik kring inflyttningen. Slutbesiktningen utförs alltid av en opartisk besiktningsman där en representant från föreningens styrelse och vi från Bonava finns med. Köper du en äganderätt ska du också vara med vid besiktningen. Om några anmärkningar skulle upptäckas, protokollförs dessa för att sedan åtgärdas. Efter två år görs ytterligare en besiktning.

Läs mer om besiktning här

7. Tillträde – dags att flytta in

Äntligen är det dags att sätta nyckeln i låset till ditt nya hem. I god tid innan inflyttningsdagen har vi kommit överens om tid och plats för att överlämna bostaden. Det är nu slutbetalningen sker. Du får med dig en digital pärm som innehåller det mesta du behöver veta om ditt nya hem, bland annat information om garantier, besiktningar, skötselråd och bruksanvisningar.

8. Kundservice till din tjänst

När du flyttat in vill vi vara säkra på att allt är som det ska. Därför kommer vi att höra av oss, när du hunnit bo in dig. Har du frågor eller funderingar om din bostad innan dess, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Klicka här för kontaktuppgifter till kundservice

Läs mer