Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Så går det till

Så går det till att köpa nyproduktion

Resan till ett nytt hem kan se ut på många olika sätt. Kanske har du funderat och letat länge, kanske dök det där drömhemmet bara upp när du minst anade det. Men vad händer egentligen mellan det att du hittar din nya bostad och att du äntligen får sätta nyckeln i låset till ett sprillans nytt hem?

När du köper nyproducerade lägenheter och hus skiljer sig processen en del från när du köper en bostad som redan finns. Även om vägen till ett nyproducerat hem kan se väldigt olika kan det vara skönt att veta hur processen oftast går till. Här kan du läsa vilka steg som finns på vägen när du köper ditt drömboende av oss.

1. Anmäl ditt intresse

När du hittat ett område eller projekt som du är intresserad av kan du enkelt anmäla dig som intressent för att få löpande information och chans att vara ”först till kvarn” när det är dags för försäljningsstart. Du anmäler dig enkelt via formuläret som finns i anslutning till respektive projekt eller område här på vår webbplats. Det är givetvis helt kostnadsfritt att vara intressent och du förbinder dig inte till någonting.

Välj ort och hitta ditt drömboende här

2. Information inför säljstart

Innan det är dags för försäljningsstart får du all information du behöver för att boka din drömbostad när försäljningen sedan sätter igång. Ibland har vi öppet hus, ibland digitala kösystem och i vissa fall spelar vi in en film du kan titta på när du själv har tid. Oavsett form får du information från oss som arbetar med bostäderna, till exempel arkitekt, projektchef, säljare, inredningskoordinator, mäklare och bankpartners. Du får veta mer om hur huset tar form, vad som finns i närområdet och vilka planlösningar du kan välja mellan. Du får även se våra inredningsstilar och alla tillval som hjälper dig att sätta en personlig prägel på ditt hem.

3. Boka ditt drömboende

När försäljningen startar meddelar du vilken bostad du är intresserad av genom att ringa ett nummer du fått från oss eller genom att ställa dig i vårt digitala kösystem. ”Först till kvarn-principen” gäller alltid. Vi kommer sedan att kontakta dig för att gå igenom din reservation och skriva ett bokningsavtal. I samband med att du bokar en bostad betalar du en bokningsavgift som sedan räknas av från slutbetalningen.

4. Dags att skriva avtal

En tid efter att du bokat ditt boende träffas vi igen för att gå igenom alla detaljer så du har full kontroll över ditt bostadsköp. Att köpa en ny bostad är en av de största affärerna du gör i ditt liv. Vi vill naturligtvis att det även ska bli en av de bästa, därför ingår alltid vårt trygghetspaket Tryggt Boende™ som omfattar avbokningsskydd, bokostnadsskydd och prisfallsskydd. När du tagit del av informationen skriver du på ett bindande avtal och betalar en handpenning på din framtida bostad. Därefter kommer vi att ha löpande kontakt med flera möten och avstämningar fram tills det är dags för inflyttning.

Här kan du läsa mer om försäkringar och Tryggt Boende™

5. Inredningen

Några av våra hem kommer med färdig inredning, i andra väljer du själv, med hjälp av våra inredningskoordinatorer. Oavsett vad som gäller i just ditt fall bjuder vi in dig till en stilkväll där vi träffas och tillsammans går igenom inredningen. Grundstilarna är väl genomarbetade av våra inredningsarkitekter och ingår redan i priset. Som komplement till grundstilarna kan du i vissa fall även välja att lägga till olika typer av tillval. Dessa tillval kostar extra och betalas i samband med inflyttningen. När du känner dig nöjd med dina inredningsval kan du lugnt luta dig tillbaka medan vi fortsätter att färdigställa ditt nya hem.

Här kan du läsa mer om hur det går till att välja inredning

6. Besiktning och information kring flytten

Nu är din bostad snart klar men först är det dags för besiktning. Vi bjuder in dig till ett möte som ger mer information om hur allt detta kommer att gå till, då går vi även igenom logistik kring inflyttningen. Slutbesiktningen utförs alltid av en opartisk besiktningsman där vi från Bonava finns med. Köper du en äganderätt ska du också vara med vid besiktningen, när det gäller bostadsrätter väljer du själv om du vill och har möjlighet att närvara. Om några anmärkningar skulle upptäckas, protokollförs dessa för att sedan åtgärdas. Efter två år görs ytterligare en besiktning.

7. Tillträde – dags att flytta in

Äntligen är det dags att sätta nyckeln i låset till ditt nya hem! I god tid innan inflyttningsdagen har vi kommit överens om tid och plats för att överlämna bostaden. Det är nu slutbetalningen sker. Du får med dig en pärm som innehåller det mesta du behöver veta om ditt nya hem, bland annat information om garantier, besiktningar, skötselråd och bruksanvisningar.

8. Kundservice till din tjänst

När du flyttat in vill vi vara säkra på att allt är som det ska. Därför kommer vi att höra av oss, när du hunnit bo in dig. Har du frågor eller funderingar om din bostad innan dess, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Klicka här för kontaktuppgifter till kundservice