Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Vinter

Under vintermånaderna är det skönt att landa i ett varmt och ombonat hem efter en stund utomhus. Kyla och snö är två av sakerna vi behöver ta hänsyn till när vi tar hand om våra hem på vintern.

Brandvarnarna

När det närmar sig advent och jul brukar många tända fler ljus. Kom ihåg att kolla funktionen genom att då och då provtrycka på brandvarnaren samt att byta batteri i brandvarnaren då den signalera om detta!

Entrédörrar

Det kommer att hamna snö och grus på tröskeln till entrédörrarna. Se till att hjälpas åt att hålla rent eller kontakta fastighetsskötaren. Detta gäller även hissdörrarna!

Bilen i garaget

Tänk på att borsta av snön från bilen innan du kör in i garaget under vintertid. Detta är för att undvika allt vatten som bildas när snön sedan smälter i garaget.

Imma på fönster

Fönster kommer vid vissa väderomslag att få imma och ibland is på utsidan. Detta på grund av att fönsterna är energieffektiva och därför släpper igenom lite värme.

Balkongdörrar

Håll snö borta från balkongdörrar och yttervägg för att minska risken för fuktskador.

Knarrande parkettgolv

Under vintern som är en torr årstid kommer parkettgolvet att krympa lite och det kan eventuellt bildas synliga skarvar vilka försvinner då luftfuktigheten ökar på vår och sommar.

Avrinningsvägar

Snö som ligger under en lång tid på till exempel balkonger får ofta ett bottenlager av is på grund av värmen som kommer från huskroppen. När detta smälter så försvinner snön snabbare än isen och det uppstår en risk att isen förhindrar smältvattnet att ta sig till de avrinningspunkterna. Hjälp till och ta bort isen så att smältvattnet kan rinna bort rätta vägar, på det sättet förebygger du skador från vatteninträngning.

Läs om de andra årstiderna