Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Vinter

Att tänka på under vintern

Under vintermånaderna är det skönt att landa i ett varmt och ombonat hem efter en stund utomhus. Kyla och snö är två av sakerna vi behöver ta hänsyn till när vi tar hand om våra hem på vintern.

Brandvarnarna

När det närmar sig advent och jul brukar många tända fler ljus. Kom ihåg att kolla funktionen genom att då och då provtrycka på brandvarnaren samt att byta batteri i brandvarnaren då den signalera om detta!

Entrédörrar

Det kommer att hamna snö och grus på tröskeln till entrédörrarna. Se till att hjälpas åt att hålla rent eller kontakta fastighetsskötaren. Detta gäller även hissdörrarna!

Bilen i garaget

Tänk på att borsta av snön från bilen innan du kör in i garaget under vintertid. Detta är för att undvika allt vatten som bildas när snön sedan smälter i garaget.

Imma på fönster

Fönster kommer vid vissa väderomslag att få imma och ibland is på utsidan. Detta på grund av att fönsterna är energieffektiva och därför släpper igenom lite värme.

Balkongdörrar

Håll snö borta från balkongdörrar och yttervägg för att minska risken för fuktskador.

Knarrande parkettgolv

Under vintern som är en torr årstid kommer parkettgolvet att krympa lite och det kan eventuellt bildas synliga skarvar vilka försvinner då luftfuktigheten ökar på vår och sommar.

Avrinningsvägar

Snö som ligger under en lång tid på till exempel balkonger får ofta ett bottenlager av is på grund av värmen som kommer från huskroppen. När detta smälter så försvinner snön snabbare än isen och det uppstår en risk att isen förhindrar smältvattnet att ta sig till de avrinningspunkterna. Hjälp till och ta bort isen så att smältvattnet kan rinna bort rätta vägar, på det sättet förebygger du skador från vatteninträngning.

Läs om de andra årstiderna