Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Vår och höst

Att tänka på under våren och hösten

Under våren och hösten är vädret ofta ombytligt och temperaturen kan växla snabbt. Även om de två årstiderna är vitt skilda så är det ungefär samma saker som påverkar våra hem under de här månaderna.

Imma och is på fönster

Imma och även is på utsidan av fönsterrutorna kan framträda under vår och höst. Det beror på att fönstren är högenergieffektiva, så det är alltså inget fel på dem. Skulle du däremot få imma mellan fönstren så ska du ta kontakt med kundservice.

Kallt i lägenheten

När utetemperaturen växlar snabbt, alternativt att det är en varm dag och en kall natt, kan temperaturen i lägenheten upplevas som låg. Det är en effekt av värmesystemets tröghet då det behöver tid för att ställa om och producera mer värme.

Mäta temperaturen

Rätt temperatur i ett rum mäts mitt i rummet ca en meter upp från golv. Det ska vara 20–22 grader i lägenheten, enligt föreningens inställningar.

Ett tips är att ställa större möbler ungefär en decimeter från elementen, då sprids värmen bättre. Tänk även på att gardinerna inte ska täcka elementen.

Knarrande balkongdörrar

De balkongdörrar som är tillverkade av trä kan svälla lite när det är hög fuktighet i luften, det kan bidra till att de knarrar och blir trögare.

Knarrande parkettgolv

Parkettgolv påverkas av fuktighet i luften. Är fuktigheten relativt hög kan det göra att träbrädorna sväller och gnider sig mot varandra, då kan ett knarrande ljud uppstå.

Impregnering av trall

På våren är det dags för impregnering om du har trall på balkongen eller terrassen. Kan eventuellt även göras på hösten.

Läs om de andra årstiderna