Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Bo i lummigt och familjevänligt kvarter

Här bor du med kvarterets trivsamma grönområde strax utanför baksidans gräsmatta. Ditt nya hem präglas av yteffektiva rum bra för de större sällskapen men också den behövliga egentiden.

Bara några steg från ditt hem ligger områdets gemensamma växthus med trädgårdsbod. Där ryms både egna och gemensamma köksodlingar, som även kan kompletteras av din ekologiska grönsaksodling på baksidans gräsmatta. Hemmavid väntar luftiga och ljusa rum på att du ska möblera med dina favoritmöbler.

Entré och hall

När du kommer in i din nya hall hittar du den rymliga skjutdörrsgarderoben direkt till höger, med plats för jackorna och skorna. På golvet ligger ett lättskött och uppvärmt golvklinkers.

Kök och vardagsrum

Kökets vida fönster släpper in ljuset från den nordostliga framsidan. Precis intill fönstret ryms matbordet med flera sittplatser, och bakom skåpsluckorna finns bra förvaringslösningar gömda. Entréplanets luftiga planlösning binder smidigt ihop köket med vardagsrummet till hemmets sociala mittpunkt.

Uteplats

Med en helt egen uteplats kan du bjuda hem vännerna på grillfest eller sommarfika, medan barnen leker i den närliggande lekparker eller på baksidans gräsmatta. Det finns även bra förvaring i det egna uteförrådet som även ligger här intill.

Sovrum 1

Uppför hemmets trappa och direkt till vänster hittar du det större sovrummet med skön utsikt mot baksidan. Rummets yta rymmer dubbelsängen, nattduksborden och en mindre byrå medan skjutdörrsgarderoben förvarar kläderna bäst.

Sovrum 2 och 3

De två mindre sovrummen ligger med utsikt mot framsidan. Vägg i vägg kan familjens mindre medlemmar skapa sina egna frizoner med utrymme för en säng, ett skrivbord och hylla.

Badrum 1 och 2

Här i familjens nya radhus finns två badrum som bidrar till minskad köbildning vid de återkommande morgonrutinerna. På nedervåningen ligger badrummet med dusch, och en trappa upp finns badrummet med badkar.

Tvättstuga

När det nalkas tvättdags hittar du hemmets tvättstuga strax nedanför trappan. Här inne väntar de miljösnälla maskinerna på att få rengöra och torka kläderna, medan den praktiska arbetsbänken underlättar när det ska vikas.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum