Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Familjens nya radhus med soligt gavelläge

Välkommen till lummiga trädgårdkvarter nära till grönområden och trivsam natur. Även hemmavid kan du smaka på naturen på den egna uteplatsen och gräsmattan med plats för lummiga växter.

Medan pastan kokar på den energisnåla spisen kan du hämta in sommargrönsakerna från baksidans lilla trädgårdsodling. I köket väntar en trivsam matlagningsmiljö som gör veckans alla måltider till en rolig återkomst i schemat. Uppför trappan ligger de tre sovrummen, och även ett av hemmens badrum som har avkopplande badkar.

Entré och hall

Intill entrén på framsidan kan du ställa ett mindre bord med stolar perfekt till förmiddagsfikat med grannen. Väl innanför ytterdörren möts du av yteffektiv hall med rymlig skjutdörrsgarderob och slitstarkt golvklinkers.

Kök och vardagsrum

I köket ryms matbordet med fyra till sex sittplatser som även kan kompletteras av ett lite större middagsbord i vardagsrummet, perfekt för festmåltiderna. I familjens största rum ryms även en skön soffa med tillhörande fåtölj och stilren matta. Här inne faller ljuset in genom de vida fönsterna som vetter mot den sydvästliga baksidan med uteplatsen.

Uteplats

Från vardagsrummet kliver du direkt ut på det solvänliga trädäcket med utsikt mot baksidans omgivningar mot kvarterets lekpark och grönområde. Här bakom huset ligger även ett uteförråd med bra plats till förvaringen av sådant som behöver smidig förvaring.

Sovrum 1

Det större av de tre sovrummen ligger på övervåningens baksida och har plats för dubbelsängen och nattduksborden. Du kan även inreda med mysig belysning och trivsamma tyger för att skapa en skön miljö för återkopplingen. Rummet har också en platsbyggd skjutdörrsgarderob med rum för kläderna.

Sovrum 2 och 3

På övervåningen fast mot framsidan hittar du de mindre sovrummen som mäter nio kvadratmeter vardera. Dessa ytor kan du inreda till arbetskontoret, barnkammaren eller kanske det mysiga gästrummet perfekt när du får långväga besök.

Badrum 1 och 2

Intill hemmets tre sovrum ligger ett utav badrummen, medan det andra ligger i anslutning till hallen. De båda rummen har stilrent kaklade väggar och vattenburen golvvärme under det lättstädade klinkergolvet. Övervåningens badrum har skönt badkar, och nedervåningens badrum har bra duschhörna.

Tvättstuga

Mitt emellan köket och vardagsrummet ligger dörren in till din nya tvättstuga med bra arbetsbänk och hemmets värmepump. Här inne kan du tvätta och rengöra smutstvätten med energisnål tvättmaskin och torktumlare.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum