Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Smart planlösning i miljövänligt radhus

Från den nordostliga framsidan kommer du in till familjens nya hem i trädgårdsstaden Sten. Ljuset strålar in från två håll och ger entréplanet en luftig känsla där båda middagar och barnkalas ryms.

Baksidans trivsamma uteplats i sydvästläge uppskattas både av soldyrkare och lummiga växter. I Sten bor du i ett grannskap där naturen alltid finns nära, oavsett om det är det planerade grönområdet eller den intilliggande skogen. Väl innanför ytterdörren väntar ljusa och lättmöblerade ytor på att du ska sätta din alldeles egna prägel med tavlor, möbler och ljuskällor.

Entré och hall

Hallens klinkergolv är både lättstädat och vädertåligt, vilket passar bra när barnen springer in med snöiga kängor. Familjens jackor, mössor och vantar förvaras bäst bakom hallens praktiska skjutdörrar.

Kök och vardagsrum

I hemmets kök gömmer sig bra förvaringslösningar bakom luckorna, medan kylen och frysen ger gott om plats till råvarorna med sin fullhöjdsvolym. Frön fönstret faller ljuset in från framsidan och nedanför kan du parkera matbordet som även kan kompletteras av ett större middagsbord inne i vardagsrummet.

Uteplats

Den soliga uteplatsen passar bra till sommarens grillfester och middagar, medan gräsmattan ger plats för barnlek och trädgårdsodlingen. På baksidan finns också hemmets egna uteförråd som gärna förvara pulkor, skidor och frusna utemöbler.

Sovrum 1

En våning upp och med utsikt mot baksidans omgivningar ligger hemmets största sovrum som mäter 14 kvadratmeter. Du kan möblera med den breda och sköna dubbelsängen samt nattduksborden och en mindre byrå. Det finns även en platsbyggd och rymlig skjutdörrsgarderob längs en av rummets väggar.

Sovrum 2 och 3

Även de två andra sovrummen ligger på övervåningen fast med utsikt mot framsidan och gatan. Dessa rum skulle passa lika bra till ditt arbetsrum som till något av barnens rum. Inne i varje rum finns också en garderob med utrymme till kläder.

Badrum 1 och 2

Ditt nya radhus har tillgång till inte bara ett utan två badrum med ljust kaklade väggar och uppvärmda klinkergolv. Intill sovrummen ligger badrummet med avkopplande badkar, medan nedervåningens badrum som ligger i anslutning till hallen har bra hörndusch.

Tvättstuga

Med den egna tvättstugan kan du tvätta när du vill under dygnets alla timmar med energisnåla maskiner. Det finns också en smidig bänk som underlättar både din sortering och vikning, samt en rostfri ho.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum