Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Lev klimatsmart med lummiga trädgårdskvarter utanför dörren

Hemma i ditt nya Svanenmärkta radhus finns skön golvvärme, ytsparande förvaringslösningar och energisnåla vitvaror. Utanför dörren ligger mysigt småstadskvarter stenkast från skogen och naturen.

Familjens nya hem är välplanerat med ett socialt entréplan med öppna ytor bra för festligheter och barnens små äventyr. En trappa upp väntar de tre sovrummen med garderober och lättmöblerade ytor lika passande som sovrum, hemmakontoret eller gästrum. Från radhuset är det bara ett stenkast till kvarterets planerade grönområde med lekpark och sällskapliga ytor.

Entré och hall

Här i din nya hall välkomnas du hem med ett skönt värmande klinkergolv. Direkt på din högra sida finns hallens smidiga skjutdörrsgarderob med gott om plats till jackorna och skorna samt hemmets dammsugare och skurhink.

Kök och vardagsrum

Medan pastan kokar på den miljösnälla spisen och brödet gräddas i högskåpet med ugn kan du läsa den nya favoritboken inne i vardagsrumsfåtöljen. Köksfönstret vetter mot nordost och ger ett behagligt ljus för veckans alla måltider. Inne vardagsrummet möts du av ett rikt ljusinsläpp från den sydvästliga baksidan, och här kan du möblera med soffgruppen och mysiga ljuskällor.

Uteplats

På den egna uteplatsen kan du skapa din egna sommaroas med hjälp av utemöbler och färgglada blomster. Vidare ute på gräsmattan ges det plats till lummiga växter, och i det intilliggande uteförrådet ryms pulkor, krukor och redskapen.

Sovrum 1

En våning upp och med utsikt mot den sydvästliga baksidan ligger ditt nya sovrum med rymlig skjutdörrsgarderob och ljus ekparkett. Här kan du parkera din breda dubbelsäng, nattduksbord och en mindre byrå.

Sovrum 2 och 3

På övervåningen ligger också hemmets två andra sovrum som mäter nio kvadratmeter vardera. Det finns plats att inreda med säng, skrivbord och på väggarna ryms även tonåringens idolplanscher.

Badrum 1 och 2

Smart placerat intill sovrummen ligger övervåningens badrum med skönt badkar och uppvärmt klinkergolv. En trappa ner och intill hallen finns hemmets andra badrum med duschhörna. Dessa rum är ljus kaklade och har både kommoder samt spegelskåp.

Tvättstuga

När det nalkas tvättdags hittar du tvättstugan intill utrymmet mellan köket och vardagsrummet. Här inne är maskinerna smart placerade bredvid varandra för att ge plats till den ovanliggande arbetsytan som underlättar både vikning och sortering.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum