Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Bo miljösmart i lummiga småstadskvarter

Familjens radhus är byggt med största fokus på hållbarhet och energieffektivitet vilket bidrar till husets Svanenmärkning. I grannskapet finns grönområden och promenadvänliga stråk i skog och natur.

När du kliver in i ditt nya hem möts du av effektiva förvaringslösningar blandat med stilren design och hållbara material. I köket finns exempelvis de energisnåla vitvarorna, medan det i tvättstugan finns miljösnälla maskiner som rengör och torkar dina kläder. Hemifrån har du aldrig långt till sköna skogspromenader och svettiga löprundor.

Entré och hall

Välkomnas av hallens vädertåliga och uppvärmda klinkergolv, och direkt till höger hittar du bra förvaringslösningar för jackor, skor och cykelhjälmar bakom smidiga skjutdörrar.

Kök och vardagsrum

I köket kan du tillaga lasagnen i ugnens praktiska högskåp, och hacka grönsakerna på de rymliga bänkarna. Ljuset vetter in från den östliga framsidan och ger ett ljuvt morgonljus till veckans alla frukostar. Med några steg mot entréplanets baksida ligger hemmets sociala mittpunkt i vardagsrummet. Inred med soffan, fåtöljen och mattan för att skapa en trivsam sällskapsmiljö.

Uteplats

Sommarens bästa tillhåll blir på baksidans trädäck och gräsmatta. Du kan inreda med utemöblerna, lummiga växter och mysiga ljuskällor medan det intilliggande uteförrådet kan gömma sådant som behöver förvaring.

Sovrum 1

Ditt nya sovrum ger dig möjlighet att sätta egen prägel med dubbelsängen, sängborden och rogivande tyger för att skapa ett avkopplande sovrum. Väntar du middagsgäster och glömt plocka undan klädhögen finns som tur är rummets rymliga skjutdörrsgarderob till din undsättning.

Sovrum 2 och 3

Hemmets alla sovrum ligger på övervåningen varav de två mindre vetter mot framsidan. Rummen passar lika bra till barnkammaren som till hemmakontoret, och dessutom finns en platsbyggd garderob inne vardera rum.

Badrum 1 och 2

Strax utanför de tre sovrummen finns övervåningens badrum med badkar och förberedd plats till handdukstork. Praktisk intill nedervåningens entré finns det andra badrummet med duschhörna. Dina två badrum har lättskötta väggar med ljust kakel, och under fosingarna ligger stilrent klinkers.

Tvättstuga

Precis nedanför trappan ligger hemmets tvättstuga med bra arbetsbänk och energisnåla maskiner. Om du råkat spilla på den vita skjortan kan du med hjälp av den rostfria hon gnugga bort fläcken, och intill hittar du hemmets hjärta - värmepumpen.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum