Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Energisnålt radhus med härligt gavelläge

Hemmen i Sten är skapta med fokus på hållbara material och energieffektiva vitvaror, tvättmaskin och torktumlare. Den egna uteplatsen ger familjen en skön sommaroas för sällskapen och avkopplingen.

Medan barnen leker i sina rum på övervåningen kan du slappa på den soliga uteplatsen med den nya favoritdeckaren. Strax innanför trädäcket väntar ditt ljusa och öppna vardagsrum som ger dig möjlighet att sätta din egen prägel med soffa, matta, tavlor och trivsamma ljuskällor. I småstadskvarteren utanför väntar grönområden, lekpark och minuter till sköna skogspromenader.

Entré och hall

När vintern nalkas kan det vara skönt att komma hem till hallens och entréplanets uppvärmda golv. I hallen göms bra förvaringslösningar till jackor, skor och mössor bakom de praktiska skjutdörrarna som finns direkt till höger.

Kök och vardagsrum

Medan du kokar höstsoppan på den energisnåla spisen kan du hämta in grönsaksskörden från baksidans lilla köksodling. Bakom luckor göms bra förvaring till kastruller, tallrikar och glas medan kylen och frysen ger mycket plats till maten med fullhöjdsvolym. Med några steg mot husets baksida når du det luftiga vardagsrummet där ljuset faller vackert in på ekparketten.

Uteplats

Direkt från vardagsrummet kliver du ut på uteplatsens soliga trädäck. Här ute kan du spendera många morgnar med kaffet i handen och solen som bästa vän. Ute på gräsmattan ryms köksodlingen och precis intill finns hemmets egna uteförråd med plats till förvaringen.

Sovrum 1

Från baksidan kan du titta upp mot ett av hemmets sovrumsfönster. Uppför trappan och direkt till vänster ligger det största sovrummet som mäter 14 kvadratmeter och ger plats för den bekväma dubbelsängen. Kläderna förvaras bäst i den platsbyggda skjutdörrsgarderoben.

Sovrum 2 och 3

Även de två mindre sovrummen ligger på övervåningen fast med utsikt mot den nordvästliga framsidan. Här inne kan barnen bygga på sina kojor med hjälp av sängens överkast och med stolen samt skrivbordet som stöd.

Badrum 1 och 2

I ditt nya radhus finns två helkaklade badrum med spegelskåp och kommoder. Intill sovrummen ligger övervåningens badrum med avkopplande badkar, och intill entrén finns nedervåningens badrum med goda duschmöjligheter.

Tvättstuga

Med en egen tvättstuga slipper du svårtillgängliga bokningssystem, utan här har du istället konstant lediga tvättider. Smutstvätten rengörs och torkas av miljövänliga maskiner, medan de grövre fläckarna bäst gnuggas bort i den rostfria hon.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum