Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Aktivt liv mitt mellan skogen och storstaden

Oavsett om du föredrar lugna stunder i naturen eller trivsamma dagar på Söder är grannskapet i Sten en perfekt plats. Innanför dörren hittar du ett smart planerat och sällskapligt hem.

När du kommer in till ditt nya hem möts du av entréplanets luftiga ytor som binder ihop rummen till en trivsam och social miljö. Hit kan du bjuda vännerna på festmiddagar, eller varför inte mysa ner i soffan framför favoritfilmen. En trappa upp ligger hemmets alla sovrum som du enkelt kan sätta din egen prägel i för att skapa en avkopplande sovmiljö.

Entré och hall

Intill framsidans entré kan du parkera ett mindre bord med stolar perfekt för fikastunden med grannen. Väl inne i din nya hall ligger ett lättstädat och vädertåligt klinkergolv under fötterna. Ytterkläder och skor har en rymlig plats bakom hallens skjutdörrar.

Kök och vardagsrum

Från hallen kommer du till det ljusa köket med fönster som vetter mot framsidan. Här kan du laga veckans alla måltider med energisnåla vitvaror och med hjälp av rymliga bänkar blir köket en trivsam miljö för matlagningen. Hemmets största rum vetter mot baksidan och har ett vackert ljusinsläpp från sydost. Ytorna är lättmöblerade och rymmer den bekväma soffan och fåtöljen.

Uteplats

I anslutning till vardagsrummet når du baksidans trivsamma uteplats med trädäck. Det finns plats för bordet och stolarna men också för lummiga blomster som även kan odlas ute på gräsmattan. Intill finns också hemmets egna uteförråd med plats till förvaring av exempelvis pulkor och spadar.

Sovrum 1

Det större av de tre sovrummen mäter 14 kvadratmeter och ger platsen för den breda och sköna dubbelsängen med tillhörande sängbord. Om du undrar var kläderna kan gömmas bäst, finns en rymlig skjutdörrsgarderob längs rummets ena vägg.

Sovrum 2 och 3

Med några steg mot övervåningens framsida hittar du de två andra sovrummen som mäter nio kvadratmeter vardera. I varje rum finns platsbyggda garderober och fönsterna vetter mot den nordvästliga framsidan.

Badrum 1 och 2

I övervåningens badrum kan barnen leka havsmonster i badkaret utan några som helst bekymmer då väggarna är helkaklade. Badrummet på nedervåningen har också helkaklade väggar med en duschhörna.

Tvättstuga

Medan pastan kokar på spisen kan du gå till den intilliggande tvättstugan och lägga i tvätten i den energieffektiva tvättmaskinen. Här i din egen tvättstuga finns en praktisk arbetsbänk som underlättar letandet av barnens små strumpor, men även en rostfri ho bra för att gnugga bort grövre fläckar.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum