Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Bo i ett välplanerat och miljövänligt radhus

Här i grönskande småstadskvarter bor du nära skogens lugn och storstadens puls. Innanför dörren har du öppna och lättmöblerade ytor mixat med hållbara material och miljösnälla vitvaror.

Med två våningar får du väl med plats till trevliga middagar och skön avkoppling. Entréplanets öppna rum binder öppet ihop kök och vardagsrum till trivsamma miljöer för sällskap och barnlek. Mot baksidan väntar sommarens bästa plats - trädäcket med utrymme för den årliga kräftskivan eller grillfesten.

Entré och hall

Från den nordvästliga framsidan kliver du in till din nya hall som gömmer vattenburen golvvärme under klinkergolvet. Direkt till höger göms platsen för jackorna och mössorna bakom ytsparande skjutdörrar.

Kök och vardagsrum

Direkt från hallen kliver du in till ditt nya kök med energieffektiva vitvaror och rymliga förvaringslösingar. Ljuset faller in genom köksfönstret från nordväst och därintill kan du parkera ditt matbord med fyra till sex sittplatser. Med några steg mot hemmets baksida kommer du in i det rymliga vardagsrummet där du enkelt kan sätta din egen prägel med soffan, fåtöljen och mysiga ljuskällor.

Uteplats

Från vardagsrummet kan du stega ut mot uteplatsen med det stilrena trädäcket. Strax intill ligger även hemmets fristående uteförråd med bra förvaringsmöjligheter till pulkor, verktyg och annat smått och gott. Baksidan är också den bästa platsen för den egna köksodlingen och trädgårdsmästarens lummiga växter.

Sovrum 1

Den i familjen som tar det större sovrummet i beslag får inreda med den sköna dubbelsängen med tillhörande nattduksbord och mindre byrå. Din skjorta, festblåsa och byxor ryms gott och väl inne i den platsbyggda skjutdörrsgarderoben.

Sovrum 2 och 3

I hemmets två mindre sovrum ryms barnens leksaker och kojbyggen intill sängen, skrivbordet och hyllan. Det finns även en bra garderob i varje rum med plats för kläder och annat smått och gott.

Badrum 1 och 2

Här i ditt nya radhus får du inte bara tillgång till ett badrum, utan till två. Båda badrummen har helkaklade väggar som är lättskötta och skönt uppvärmda klinkergolv. Övervåningens badrum har badkar, medan det på nedervåningen har en smidig duschhörna.

Tvättstuga

Vägg i vägg med nedervåningens badrum finns hemmets tvättstuga. Här inne väntar de energisnåla maskinerna på att få rengöra och torka kläderna medan den praktiska arbetsbänken passar bra till sorteringen eller vikningen.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum