Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Familjens nya radhus med trivsamt gavelläge

Här bor du med ett socialt entréplan som har ett rikligt ljusinsläpp från två håll, och med den egna uteplatsen blir vardagsrummet nästan dubbelt så stort under sommarhalvåret.

Familjens nya hem ligger mitt i småstadgrannskapet i mysiga Sten. Hemifrån har du bara några minuter till sköna skogspromenader, svampplockning och svettiga joggingrundor. Du kan även ta cykeln till närliggande Västerhaninge centrum som har ett bra utbud av butiker och service. Storstadsvimlet i Stockholm ligger ungefär 40 minuter bort med tåg eller bil.

Entré och hall

Hemmets entré vetter mot nordväst och intill ryms ett mindre bord med stolar. När du kliver in i hallen finns ett uppvärmt och lättstädat klinkergolv under fötterna. Jackor, halsdukar och cykelhjälmar ryms bra i den yteffektiva skjutdörrsgarderoben.

Kök och vardagsrum

Hemmets sociala mittpunkt blir köket och vardagsrummet som tillsammans binds ihop till en trivsam enhet. I köket kan familjens kock tillaga middagar, frukostar och mellanmål med hjälp av energisnåla vitvaror och rymliga bänkar. Vardagsrummets 21 kvadratmeter ger gott om plats för den rejäla soffan perfekt för fredagfilmskvällarna.

Uteplats

Bjud över grannarna på en rolig grillfest på baksidans rymliga trädäck. Här ute kan du inreda med bord, stolar och grönskande växter som alltsammans bidrar till skapandet av familjens sommaroas. På gräsmattan finns även ett fristående uteförråd med gott om plats till förvaring av krukor, spadar och barnens leksaker.

Sovrum 1

När gäsparna blir alltfler hittar du ditt nya sovrum en trappa upp med fönster som blickar ut mot baksidan. Här inne har du gott om plats för dubbelsängen och nattduksborden. Din morgonrock, festblåsa och strumpor platsar bra inne i den platsbyggda skjutdörrsgarderoben.

Sovrum 2 och 3

Även familjens mindre medlemmar har sina sovrum på övervåningen. I dessa två rum kan barnen bygga kojor med hjälp av sängen, stolen och skrivbordet medan ljuset vetter in från fönsterna mot nordväst.

Badrum 1 och 2

De två badrummen passa lika bra till familjens badfena som till duschälskaren. Övervåningens badrum har avkopplande badkar medan entréplanets badrum ger en skön duschhörna. Varje rum har kaklade väggar och uppvärmt klinkers under fötterna.

Tvättstuga

Med en egen tvättstuga slipper du krångliga bokningssystem och stressiga tvättider. Inne i tvättstugan kan du tvätta och torka familjens kläder med miljövänliga maskiner, och arbetsbänken underlättar vikningen och sorteringen.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum