Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Ett miljövänligt radhus i lummiga trädgårdsstaden

Innanför entrén möts du av ett hem skapat med fokus på hållbarhet och trivsam design. Vad sägs som energieffektiva vitvaror snälla mot miljö och plånbok, och uppvärmda golv som värmer huttrande tår.

I småstadskvarteren i Sten hittar du mysiga gator och sällskapliga ytor bra att träffa grannarna på. Intill din baksida ligger barnens lekpark, och ett par minuter bort väntar sköna naturområden på att få upptäckas. Innanför din entré hittar du ett välplanerat hem på två våningar och med plats för festmiddagar och skön avkoppling.

Entré och hall

I ditt nya hem välkomnas du av hallens lättskötta och vädertåliga klinkergolv. Direkt till höger finns en praktisk skjutdörrsgarderob med plats för familjens ytterkläder likväl som för hemmets städatteraljer.

Kök och vardagsrum

Här i ditt nya kök väntar bra tillagningsytor och effektiva förvaringslösningar på att du ska börja tillaga veckans alla måltider. Fönstret släpper in ljus ifrån nordväst, och intill kan du parkera matbordet med plats för fyra till sex personer. I vardagsrummet väntar golvets 21 kvadratmeter på att du ska möblera med den bekväma soffan och fåtöljen passande för filmkvällarna.

Uteplats

Hemmets somriga oas blir uteplatsen med rymligt trädäck och med utsikt mot omgivningarna i sydost. Familjens egna trädgårdsmästare kommer uppskatta baksidans gräsmatta med goda potential för grönskande växter och färgglada blomster. På baksidan finns också hemmets fristående uteförråd.

Sovrum 1

Behöver du ta en avkopplande vilostund ligger ditt nya sovrum mot övervåningens baksida. Rummet ger plats för den breda dubbelsängen med tillhörande sängbord och en mindre byrå. Även kläderna får en egen plats inne i den rymliga skjutdörrsgarderoben som finns längs rummets ena vägg.

Sovrum 2 och 3

Med två mindre sovrum kan familjens mindre medlemmar bygga sina egna lekhörnor med hjälp av leksaker, skrivbord och säng. Härifrån kan även nyfikna ögon titta ut på framsidans äventyr på gatan.

Badrum 1 och 2

Smart placerat intill sovrummen ligger övervåningens badrum med avkopplande badkar och förberedd plats för torkande handdukstork. Nedför trappan och intill hallen ligger hemmets andra badrum med praktisk duschhörna. I båda rummen finns helkaklade väggar och klinkergolv med vattenburen golvvärme.

Tvättstuga

Med den egna tvättstugan har du alltid tillgång till lediga tvättider. Här inne står maskinerna smart placerade intill varandra för att ge plats åt den ovanliggande arbetsbänken som underlättar både sortering och vikning.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum