Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Såld

26, 4 Rum, 92 m²

Beskrivning

Bo miljövänligt mitt i småstadscharmen

Här lever du i ett klimatsmart hem byggt med fokus på hållbarhet och stilren design. Om du vill ha närhet till naturen men pendlingsavstånd till storstan är Sten ett perfekt grannskap att leva i.

Välkommen till ditt nya radhus med skönt gavelläge och avskild uteplats med intilliggande gräsmatta. Ta en skön löptur i den närliggande skogen eller plocka svamp under höstens färgrika dagar. Väl hemmavid möts du av två badrum, tre sovrum och ett socialt entréplan som binder ihop kök och vardagsrum till en trivsam enhet.

Entré och hall

Efter den krispiga vinterpromenaden är det skönt att komma hem till hallens uppvärmda och vädertåliga klinkergolv. In till höger finns en bra skjutdörrsgarderob med plats för ytterkläder, skor men också för hemmets städprylar.

Kök och vardagsrum

I köket kan du duka upp frukosten vid matbordet med fyra till sex sittplatser. Bakom luckorna och lådorna finns bra förvaringslösningar med plats för servis, muggar, bestick och kastruller. Vardagsrummet är ljust tack vare det stora fönstret som släpper in behagligt ljus från nordost. Här inne ryms din nya soffa med tillhörande fåtöljer.

Uteplats

När utevärmen sakta kryper sig på blir trädäcket på baksidan hemmets bästa plats för avkoppling, middagar och fest. Vidare ut på gräsmattan ges det plats för grönskande odling intill det praktiska uteförrådet med bra förvaringsutrymme.

Sovrum 1

Hemmets största sovrum ligger mot övervåningens baksida och har en rymlig skjutdörrsgarderob. Med den ljusa ekparketten blir det enkelt för dig att sätta egen prägel med dubbelsäng, sängbord och avkopplande ljuskällor.

Sovrum 2 och 3

De två mindre sovrummen vetter med utsikt mot framsidan och ger plats till arbetsrummet eller till barnens lekrum. Förutom säng, skrivbord och hylla kan familjens tonåring tapetsera väggarna med idolplanscher.

Badrum 1 och 2

Med en smidig placering intill sovrummen ligger övervåningens badrum. Här inne kan du ta sköna bad medan toalettartiklarna göms i kommoden. En trappa ner ligger det andra badrummet med praktisk duschhörna och spegelskåp.

Tvättstuga

På nedervåningen ligger också tvättstugan med lättstädat golv och praktisk arbetsbänk. De energieffektiva maskinerna rengör och torkar kläderna på bästa vis medan den rostfria hon hjälper till när fläckar ska gnuggas bort.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum