Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Smart planerat hem i trivsamt gavelläge

I trädgårdskvarteren i Sten möts du av socialt grannskap nära till svampplockning, löprundor och ett smidigt utegym. Hemmavid väntar ett socialt entréplan och en övervåning med tre avskilda sovrum.

I Sten kan du parkera bilen och istället ta cykeln in till vardagsinhandlingen i närliggande Västerhaninge centrum. Härifrån kan du även nå storstadspulsen på ungefär 40 minuter, och vill du istället möta naturen finns den endast ett stenkast bort från ditt hem. Under sommaren blir baksidans uteplats även hemmets förlängda vardagsrum med plats för fest och middagar.

Entré och hall

Från framsidan i sydväst når du entrén som tar dig in till hallen och dess stilrena klinkergolv. Rakt fram finns ett av hemmens två badrum, och bakom skjutdörrarna till höger ryms cykelhjälmar, skor och jackor tillsammans med dammsugaren och skurhinken.

Kök och vardagsrum

Här i ditt nya kök kan du tillaga veckans alla måltider med energisnåla vitvaror och på rymliga bänkar. Bakom luckorna hittar du bra förvaringsmöjligheter, och intill köksfönstret kan du parkera familjens matbord med plats för fyra till sex personer. Vidare in mot baksidan hittar du det ljus och stora vardagsrummet med plats för ytterligare ett middagsbord och för den stora soffan.

Uteplats

Med en egen uteplats kan du bjuda hem vännerna på grillfester och sommarfika. På den egna gräsmattan ryms barnens äventyr tillsammans med köksodlingen och växterna. Här finns även ett eget uteförråd med bra plats till förvaring.

Sovrum 1

När du börjar bli sömnig hittar du ditt nya sovrum uppför trappan och in till vänster. Härifrån kan du speja ut mot omgivningarna på baksidan och möblera med dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Kläderna förvarar du bäst bakom de smidiga skjutdörrarna.

Sovrum 2 och 3

Mot övervåningens framsida ligger de två andra sovrummen som mäter nio kvadratmeter vardera. Familjens mindre medlemmar kan här inne bygga kojor och sagoslott tillsammans med sängen, stolen och skrivbordet.

Badrum 1 och 2

Med hemmets två badrum minskar köbildningen vid familjens återkommande morgonrutiner. Övervåningens badrum passar bra till badfenan, medan nedervåningens badrum funkar bättre för den som föredrar snabba duschar.

Tvättstuga

Från utrymmet mellan kök och vardagsrum kan du kliva in till tvättstugan med energieffektiva maskiner och praktisk arbetsbänk. Här bor också hemmets viktiga värmepump och elcentral.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum