Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Skogsnära hem med lummigt gavelläge

Möt morgonen på den härliga uteplatsen eller med en hurtig löprunda i den närliggande skogen. Ett stenkast bort skapas lekpark, sociala ytor och kvarterets gemensamma trädgårdsbod med flera redskap.

Själva radhuset är smart planerat med öppna ytor för större sällskap men även med egna rum för den behövliga återhämtningen. Ute på gräsmattan kan den med gröna fingrar skapa trädgårdsmagi i form av grönsaksodling och färgglada blomsterväxter. Den rymliga gräsmattan sträcker sig från baksidan i nordväst till framsidan i sydost.

Entré och hall

Här i hallen kan du ta av skorna på ett gruståligt och lättskött klinkergolv och sedan ställa av dem till vänster i utrymmet för skostället och hatthyllan. Smart placerat till höger ligger nedervåningens badrum och rakt fram ser du hemmets ljusa vardagsrum.

Kök och vardagsrum

I köket kan hela familjens hjälpa åt vid matlagningen på de rymliga bänkarna. Råvarorna ryms gott och väl inne i kylen och frysen med praktisk fullhöjdsvolym, medan tallrikarna står bäst någonstans bakom luckorna. Vardagsrummets 26 kvadratmeter stora och ljusa ekparkett ger plats för din favoritsoffa och fåtölj.

Uteplats

Med ett kliv från vardagsrummet kommer du ut på uteplatsen med rymligt trädäck. Här kan du inreda med bordet, stolarna och mysiga ljuskällor för att skapa stämningsfulla sommarkvällar.

Sovrum 1

När gäsparna blir allt fler hittar du ditt nya sovrum uppför trappan. Med utsikt mot baksidan och med plats för dubbelsängen blir detta bästa platsen för din återhämtning. Morgonrocken, festblåsan och strumporna ryms gott och väl i den platsbyggda skjutdörrsgarderoben.

Sovrum 2 och 3

Även de mindre sovrummen ligger på övervåningen fast åt två olika håll, det ena mot hemmets framsida och de andra mot baksidan. Här inne kan du skapa barnens lekhörnor eller gästernas mysiga sovplats.

Allrum och klädkammare

Intill trappan ligger en klädkammare med plats för barnens kläder eller annat smått och gott. Det rymliga allrummet bjuder in hela familjen till sköna filmkvällar med tillhörande chipsskålar och godispåsar.

Badrum 1 och 2

Medan övervåningens badrum med badkar är upptaget finns även nedervåningens badrum med praktisk duschhörna. Rummets små fönster släpper in ett skönt dagsljus mot de helkaklade väggarna och det stilrena klinkergolvet.

Tvättstuga

Med en egen tvättstuga slipper du knöliga bokningssystem med upptagna tider. Här kan du tvätta och torka i lugn och ro med miljösnälla maskiner som har en ovanliggande yta bra för vikningen.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum