Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Såld

20, 5 Rum, 121 m²

Beskrivning

Lev miljövänligt i idylliska trädgårdsstaden

Välkommen till grannskapet i Sten med närhet till lummig grönska och lugnande skogspromenader. Hemmavid väntar ett öppet och sällskapligt entréplan med plats för födelsedagsmiddagen och barnkalasen.

I kvarteret finns barnens lekplats och sällskapliga ytor att träffa grannare på. Från din framsida i sydost kommer du in till ditt ljusa hem med stora fönster och klimatsmarta lösningar såsom flera energisnåla maskiner och hållbara material. På övervåningen ligger ett större allrum som även kan byggas om till ett fjärde sovrum vid behov.

Entré och hall

I hallen möts du av ett slitstarkt klinkergolv som även underlättar städningen från grus och lera. Direkt till höger hittar du nedervåningens badrum, och till vänster finns platsen för familjens ytterkläder och skor.

Kök och vardagsrum

Från hallen når du vardagsrummet med bra utrymme för den snygga designsoffan och ett middagsbord. I köket kan du koka höstsoppan på den energieffektiva spisen, medan du skär upp brödet på den rymliga köksbänken. Behöver du storhandla ryms maten gott och väl i kylen och frysen med praktisk fullhöjdsvolym.

Uteplats

När du vaknar upp en tidig sommarmorgon kan det vara skönt att veta att den trivsamma uteplatsen väntar på dig. Här ute kan familjen äta frukostar, ha grillmiddagar och njuta av sommarvärmen i lugn och ro.

Sovrum 1

Uppför trappan väntar det stora sovrummet med platsen för dubbelsängen, sängborden och byrån. Om du väntar gäster och behöver stuva in klädhögen någonstans finns som tur är den rymliga skjutdörrsgarderoben med bra förvaringslösningar.

Sovrum 2 och 3

De två mindre sovrummen passar bra till barnens lekhörnor. Här ryms även en säng, skrivbord och hylla. Det ena av rummen vetter mot baksidan, medan det andra vetter mot hemmets framsida.

Allrum och klädkammare

Efter en lång arbetsvecka kan det vara skönt att slänga sig i soffan framför en riktigt bra fredagsfilm. Här i allrummet finns det goda potential för mysiga filmkvällar och tv-spels-tävlingar. Intill trappan ligger även övervåningens klädkammare med klädstång och hylla.

Badrum 1 och 2

Om familjens mindre medlemmar ockuperar övervånings badkar, finns även bra duschmöjligheter nere i nedervåningens badrum. Hemmets två badrum har ljust kaklade väggar och lättskötta klinkergolv.

Tvättstuga

Med en helt egen tvättstuga finns det alltid en ledig tvättid. Här väntar den energieffektiva maskinerna på att få tvätt och torka familjens alla kläder, medan den rostfria hon passar för fläckborttagningen av barnens nedfläckade skjortor.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum