Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Naturnära boende med skönt gavelläge

Här i Sten har du aldrig långt till den svettiga löpturen och den lugna skogspromenaden. Utanför i kvarteret väntar barnens lekpark, sällskapsytor att möta grannar på och en gemensam trädgårdsbod.

I ditt nya radhus väntar sällskapliga ytor med plats för födelsedagsfester och spelkvällar. Behöver du tid för avkoppling finns en avskild uteplats och tre sovrum med goda återhämtningsmöjligheter. I köket kan du laga på energisnåla vitvaror och i tvättstugan kan du tvätta och torka kläderna med miljösnälla maskiner.

Entré och hall

Från framsidan mot sydost når du hemmets entré som tar dig vidare in i hallen. Under fötterna ligger ett vädertåligt och lättstädat klinkergolv, och direkt till vänster finns garderob med plats för ytterkläderna.

Kök och vardagsrum

För familjens egna kock blir hemmets kök en trivsam arbetsplats med smarta förvaringslösningar och vida tillagningsytor. Resten av familjen kan nyfiket vänta in middagen vid det stora matbordet som rymmer flera personer. Den öppna nedervåningen binder ihop köket med vardagsrummet som ger bra med plats för favoritsoffan och den sköna bok-läsar-fåtöljen.

Uteplats

Från vardagsrummet kliver du direkt ut på uteplatsen med stilrent trädäck. Här kan du sätta din egen prägel med utemöbler, lummiga blomster och mysiga ljuskällor. Baksidan gräsmatta har också plats för fler växter i det egna trädgårdslandet.

Sovrum 1

Den som tar beslag på hemmets större sovrum kan möblera med den sköna dubbelsängen och nattduksborden. I fönstret som vetter på baksidan kan du inreda med flera växter, och på motsatt sida i rummet ligger den praktiska skjutdörrsgarderoben.

Sovrum 2 och 3

De två mindre sovrummen passar lika bra till hemmakontoret, gästrummet eller barnkammaren. Dessa rum mäter åtta kvadratmeter vardera och ger plats för säng, skrivbord och hylla.

Allrum och klädkammare

På fredagskvällarna kan hela familjens samlas i övervåningens allrum för att titta på familjefilmen med tillhörande godisskålar. Det finns även en gemensam klädkammare på övervåningen med bra hylla och klädstång.

Badrum 1 och 2

I övervåningens badrum kan du ta ett långt och avkopplande bad medan handduken torkar på handdukstorken. Behöver någon annan i familjen springa på toaletten finns som tur är också nedervåningens badrum med praktisk duschhörna. I båda rummen finner du kommoder och spegelskåp.

Tvättstuga

När det nalkas tvättid hittar du hemmets tvättstuga i anslutning till köket. Förutom tvättmaskin, torktumlare och rostfri ho finns även hemmets värmepump och praktiska städskåp här.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum