Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Radhuset med egen uteplats och odlingsvänlig gräsmatta

Här kan du bo i en lummig trädgårdsstad med skogen och ängarna inom kort promenadavstånd. På baksidan väntar ett stilrent trädäck på att du ska duka upp till sommarfesten med de nära och kära.

I Sten har inget lämnats åt slumpen. Här har du tillgång till ett gemensamt trädgårdsförråd med trädgårdsutrustning men också till gemensamma sällskapsytor - allt för att underlätta din vardag. Inne i ditt nya radhus finns ljusa och öppna ytor bra för barnens lek och de större sällskapen.

Entré och hall

Efter den krispiga vinterpromenaden är det skönt att komma hem till ett lättskött och uppvärmt klinkergolv. Till vänster kan du hänga jackan och ställa skorna i antingen den platsbyggda garderoben eller på skostället och hatthyllan.

Kök och vardagsrum

Ta dig från hallen in i köket och vardagsrummet som sitter ihop som hemmets sociala mittpunkt. I köket kan du hacka, vispa och tillaga maten på bra bänkytor, och bakom skåpen göms bra förvaringslösningar för kopparna, glasen och kastrullerna. På den ljusa parketten i vardagsrummet kan du enkelt sätta din egen prägel med stor soffa och behagliga ljuskällor.

Uteplats

Som hemmets förlängda arm under sommaren väntar den rymliga uteplatsen på att du ska möblera med bord, stolar och blomster. Hit kan du bjuda hem vännerna till din alldeles egna uteservering på sommardrink och ute gräsmattan kan du nöjt visa upp dina egenodlade grönsaker.

Sovrum 1

Den i familjen som får ta det största sovrummet i beslag kan inreda med en bred dubbelsäng, praktiska sängbord och bra byrå. Dina kavajer, blusar och jeans ryms gott och väl bakom rummets ytsparande skjutdörrar.

Sovrum 2 och 3

Även familjens mindre medlemmar hittar sina egna sovrum på övervåningen. På rummens respektive åtta kvadratmeter ryms dinosaurier, mjukisdjur och målarböcker bredvid sängen och skrivbordet.

Allrum och klädkammare

Inne i övervåningens klädkammare ryms barnens kläder eller annat smått och gott som behöver en bra plats till förvaring. Direkt uppför trappan ligger också allrummet med goda potential att bli filmkvällarnas bästa hemvist.

Badrum 1 och 2

Om barnen ockuperar övervåningens badkar finns som tur är också nedervåningens badrum med praktisk hörndusch. I hemmets två badrum finns helkaklade väggar och ett uppvärmt klinkergolv.

Tvättstuga

I anslutning till köket ligger hemmets tvättstuga med bra arbetsbänk för tvättens vikning och sortering. Under bänkytan står den energisnåla tvättmaskinen och torktumlaren bra för både plånbok och miljö. I tvättstugan finns även hemmets värmepump.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum