Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Bo klimatsmart i småstadsidyllen

Ditt nya hem är skapat med fokus på hållbara material, energieffektiva vitvaror och stilren design. Utanför dörren ligger ett socialt grannskap nära till skogspromenader, löpturer och svampplockning.

Här bor du i ett välplanerat och Svanenmärkt hus som sträcker ut sig på två våningar. Under sommarhalvåret finns den rymliga uteplatsen mot hemmets baksida som passar lika bra till festmiddagar som till ensamtid. På övervåningen väntar tre sovrum och ett stort allrum som också kan byggas upp till ett fjärde sovrum vid behov.

Entré och hall

Hallens stora klädkammare ger dig gott om plats för familjens ytterkläder och skor. Rakt fram finns det ljusa vardagsrummet och direkt till vänster ligger den rymliga matplatsdelen och köket.

Kök och vardagsrum

Alldeles intill det vida köksfönstret får du plats med ett stort matbord med flera sittplatser. Köket är skapat med fokus på praktiska förvaringslösningar och bra tillagningsytor. Entréplanets öppna planlösning binder trivsamt ihop kök och vardagsrum. Den sköna soffan, fåtöljen och ännu ett middagsbord passar bra på vardagsrummets ljusa ekparkett.

Uteplats

Här på hemmets baksida finns gott om plats att njuta av sommarvärmen och utsikten mot den närliggande naturen. På trädäcket kan du inreda med bord, stolar och mysiga ljuskällor. På gräsmattan ges det plats för lummig köksodling och barnens spring.

Sovrum 1

När du behöver skön vila finns ditt nya sovrum en trappa upp. Med utsikt mot baksidan och 13 kvadratmeter att inreda på blir detta en avkopplande oas att återkomma till för behövande återhämtning. Dessutom finns bra klädförvaring bakom ytsparande skjutdörrar.

Sovrum 2 och 3

I dessa två sovrum kommer ljuset från fönsterna som vetter mot sydost. Det ryms en säng, en bokhylla och skrivbord med stol. Utanför väntar även en praktisk klädkammare med plats till kläder och annat smått och gott.

Allrum

När familjen äntligen får samlas på fredagskvällen finns det goda möjligheter för skönt filmhäng i övervåningens öppna allrum.

Badrum 1 och 2

I ditt nya hem finns två badrum med helkaklade väggar och lättskött golvklinkers. Intill sovrummen finns badrummet med inbjudande badkar. Intill hallen på nedervåningen väntar badrummet med dusch och energisnål tvättmaskin och torktumlare.

Parkering och förråd

Med några steg från uteplatsen ligger även ett praktiskt uteförråd med plats till förvaring. Sist men inte minst väntar bilens parkering på den egna uppfarten på framsidan.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum