Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Hemmet mittemellan friluftsliv och storstadspuls

Spendera den varma våreftermiddagen i den närliggande skogen eller hemma på den egna uteplatsen. Har du tröttnat på lugnet ligger vimlet i storstaden endast 40 minuters pendling bort.

Hemmavid i familjens nya hus väntar två välplanerade våningar med sällskapliga ytor och egna rum för ensamtiden. Här väntar två helkaklade badrum som minskar risken för sura morgonminer när hela familjen ska göra sig redo under veckomorgnarna. I hemmets kök kan du grädda, koka och steka med energisnåla vitvaror, samtidigt som kläderna tvättas och torkas med klimatsmarta maskiner.

Entré och hall

Välkomna hem dina gäster till ett uppvärmt hallgolv som pryds av stilren klinkers. Direkt till höger finns en stor klädkammare med plats för familjens jackor, skor och cykelhjälmar. Rakt fram ligger det ljusa vardagsrummet och in till vänster finns köket.

Kök och vardagsrum

I vardagsrummet väntar 28 kvadratmeter på att du ska möblera och inreda med stora soffan, middagsbordet och annat smått och gott. Även i köket finns det plats för ett större matbord med tillhörande sittplatser för hela familjen. Storhandlingen ryms gott och väl i kylen och frysen med fullhöjdsvolym, medan kastruller och durkslag passar bra någonstans bakom köksluckorna.

Uteplats

På baksidan ligger den egna uteplatsen med plats för bord, stolar och lummiga växter. Oavsett om det nalkas sommarfest eller om du vill läsa en bok i sommarvärmen blir uteplatsens trädäck en skön tillvaro.

Sovrum 1

Den i familjen som tar beslag på det större sovrummet kan inreda med den stora dubbelsängen, nattduksborden och en byrå. Om du behöver gömma undan klädhögarna som bildats under den gångna veckan finns bra utrymmen i garderoben bakom skjutdörrarna.

Sovrum 2 och 3

Mot övervåningens framsida ligger hemmets två mindre sovrum som mäter nio kvadratmeter vardera. Vägg i vägg kan dessa rum möbleras till hemmakontor, ateljé eller kanske barnkammaren. Utanför ligger övervåningens klädkammare med klädstång och hyllplan.

Allrum

Efter den långa arbetsveckan kan det vara skönt att samla hela familjen framför en mysig äventyrsfilm i det rymliga allrummet. Vid behov kan detta rum även byggas om till ett fjärde sovrum.

Badrum 1 och 2

Medan någon ockuperar övervåningens badkar, kan du smita ner till nedervåningens badrum och ta en skön dusch. Mitt emot duschen hittar du även tvättmaskinen och torktumlaren smart placerade för att ge plats åt den ovanliggande arbetsbänken.

Parkering och förråd

När hösten sakta kryper sig på kan du ställa in utemöblerna i baksidans uteförråd, och med några steg från hemmets entré når du bland annat den egna uppfarten med plats till familjens bil.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum