Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Välplanerat hem med möjlighet till fyra sovrum

Välkommen till sociala kvarter i naturnära Sten med skogen och ängarna en kort promenad bort. Här ligger familjens nya Svanenmärkta hem byggt med fokus på hållbarhet och energieffektivitet.

När du kliver in i ditt nya hem möts du av ett generöst entréplan med stora sällskapliga ytor och härligt ljusinsläpp. Under sommarhalvåret blir baksidans stilrena trädäck en förlängning av hemmets vardagsrum, och ute på gräsmattan finns det gott om plats för familjens gröna fingrar och barnens egna äventyr. En våning upp väntar tre sovrum och ett stort allrum som enkelt kan byggas om till ett fjärde sovrum vid behov.

Entré och hall

Efter den kyliga och krispiga vinterpromenaden kan det vara skönt att kliva in på hallens uppvärmda klinkergolv. Dina kängor och den pylsiga vinterjackan ryms gott och väl i hallens egna klädkammare.

Kök och vardagsrum

Här i hemmets sociala mittpunkt kan hela familjen hjälpas åt vid matlagningen med hjälp av bra köksbänk och stor matplatsdel. Tallrikar, glas och koppar får plats i skåpen bredvid skålar, bunkar och köksredskap. När det nalkas årets högtidsfirande finns det plats för ett större långbord inne i vardagsrummet.

Uteplats

I vardagsrummet finns även en dörr som tar dig ut på baksidans trivsamma uteplats. På trädäcket ryms bord, stolar och färgglada blomster som kompletteras av större odlingar ute på gräsmattan.

Sovrum 1

Efter den slitsamma arbetsdagen kan det vara skönt att komma hem till din egna stora säng. Här i hemmets största sovrum ryms sängen av bredare mått tillsammans med nattduksborden och en byrå. Längs ena väggen finns bra klädförvaringslösningar gömda bakom ytsparande skjutdörrar.

Sovrum 2 och 3

Även familjens mindre medlemmar hittar sina rum på övervåningen. De två mindre sovrummen rymmer kojbyggen och mjuksdjur bredvid säng, skrivbord och bokhylla. Härifrån kan nyfikna ögon titta ut på framsidans små äventyr.

Allrum

Direkt uppför trappan ligger det generösa allrummet som passar bra för avslappnat fredagsmys med tillhörande godisskålar.

Badrum 1 och 2

På övervåningen hittar du också badrummet med det avkopplande badkaret och den torkande handdukstorken. Nere i det andra badrummet finns det alltid lediga tvättider, och här väntar energisnåla maskiner på att få torka och tvätta dina kläder.

Parkering och förråd

Med några steg från baksidans uteplats når du hemmets egna uteförråd med bra plats till förvaringen av gräsklipparen och utemöblerna. På framsidan däremot kan du parkera bilen smidigt på den egna uppfarten.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum