Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Välplanerat och klimatsmart hem på två våningar

Här kan du låta bilen stå kvar och ta cykeln till affären i närliggande Västerhaninge centrum. Småstadsidyllen i Sten samsas fint intill gröna naturområden med plats för rekreation och träning.

Ditt nya hem har skapats med hållbara material, stilren design och energisnåla vitvaror. När du väl kliver in möts du av entréplanets öppna och ljusa planlösning som skapar trivsamma miljöer för middagarna med de nära och kära. En trappa upp väntar bland annat ett stort allrum och tre sovrum med bra klädförvaringslösningar.

Entré och hall

Från framsidan som vetter mot sydöst kliver du genom hemmets entré till den ljusa hallen. Här kan du enkelt städa undan ytterkläderna och hänga in dem i den stora klädkammaren med hatthylla och klädstång. När du inte städar huset kan du även förvara dammsugare och skurhink i städskåpet.

Kök och vardagsrum

Från vardagsrummet kan du speja ut mot baksidan i nordväst. Här har du 28 kvadratmeter att sätta egen prägel på med favoritsoffan och det store middagsbordet. Vidare mot köket väntar rymlig köksbänk, bra förvaringslösningar och klimatsmarta vitvaror samsat med snygg egenvald köksdesign. Vid köksfönstret ryms ett rejält matbord med plats för familjen och vännerna.

Uteplats

Med stilrent trädäck och lummiga växter blir detta din nya favoritplats under sommarhalvåret. Hit kan du bjuda vännerna på grillfest eller mysig fikastund. Vidare ut på gräsmattan ges det plats för den egna köksodlingen.

Sovrum 1

Rakt fram från trappan sett ligger övervåningens största sovrum med mysig utsikt mot baksidan. På ekparketten ryms den stora dubbelsängen, nattduksborden och en byrå. Längs rummets ena kortvägg finns bra förvaringsmöjligheter gömda bakom ytsparande skjutdörrar.

Sovrum 2 och 3

På övervåningen ligger även de två mindre sovrummen som passar lika bra som hemmakontor som till barnens rum. Vägg i vägg med det ena rummet finns också en klädkammare bra för barnens kläder och skor.

Allrum

När fredagskvällarna kommer finns det plats för mysigt soffhäng med tillhörande film i övervåningens allrum. Om familjen väntar tillökning kan rummet även byggas om till ett fjärde sovrum.

Badrum 1 och 2

På nedervåningen finns badrummet med hörndusch och bra kommod. Längs ena väggen hittar du tvättmaskinen och torktumlaren med ovanliggande arbetsyta. Uppför trappan ligger ännu ett badrum med konstant bra badväder i badkaret.

Parkering och förråd

På framsidan finns den egna uppfarten med plats för din bil, och vidare mot baksidan finns ett praktiskt uteförråd med plats för trädgårdsredskap och skidor.

Bilder
Området
 • 4 rum och bästisar

  Oavsett om du är på jakt efter en förskola eller familjedaghem finns det gott om alternativ i området. Pysslingen och Ribby är de närmaste förskolorna, och båda ligger endast en dryg kilometer bort. Det finns även planer på ytterligare förskolor, i takt med att trädgårdsstaden växer. För yngre skolbarn ligger Ribbybergskolan närmast medan de äldre har närmast till Ribbyskolan. Det finns även flera andra alternativ, som till exempel Ugglan, Västerhaninge montessoriskola och Åbyskolan.

 • Gemensamt växthus och redskapsbod

  De boende i Nedersta kommer att dela på ett charmigt växthus på cirka 30 kvadrat. En perfekt plats att anordna trevliga grannträffar. Förutom det gemensamma växthuset kommer föreningen att ha tillgång till en utrustad redskapsbod, där ni delar på trädgårdsutrustningen. På så vis behöver du inte investera i egen utrustning för att få en fin och trivsam trädgård.

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort, perfekt oavsett om du vill cykla eller ta en rask promenad. Från Västerhaninge tar det strax över en halvtimma att nå Stockholms centralstation. Under rusningstrafik går tåget fyra gånger i timmen.

 • Lekpark och motionsspår

  Har du och ditt barn spring i benen? Då är det bara att öppna dörren och springa iväg. I Nederstas gemensamma park kommer det att finnas gunga och rutschkana, men barnen kan även leka i närliggande grönområden. Här kan de gå ner till dammen, spela boll, leka kull eller bara ha en härlig picknick. För den glada motionären finns flera motionsslingor, som på vintern även fungerar för längdskidåkning.

 • Skärgården runt hörnet

  I Nedersta är en utflykt aldrig långt borta. Årsta brygga ligger bara 15 minuter bort, perfekt för dig som gärna tar en tur ut i skärgården. Här kan du åka till Utö, en av Stockholms mest populära öar, för att bada, campa eller bara njuta av naturen. Det är även smidigt att ta sig till hamnstaden Nynäshamn, med pendeltåg från Västerhaninge centrum är du där på strax under 30 minuter.

 • Arkitektur

  Åkrar och skogsmark gränsar till det nya grannskapet i Nedersta. Och likt den traditionella röda ladan i skogsbrynet får de nya husen en uppgraderad och tidsenlig färgsättning i falurött, svart och grått, alla med rött taktegel. Varje hus ges sin egen identitet för att skapa såväl variation som att underlätta för de små att hitta hem. Gräsbelagda trädgårdar med en trallbelagd uteplats för solstolen eller matbordet knyter ihop ute med inne. I Sten är det lätt att leva och bo.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus i Nedersta gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

Fakta om närområdet

10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum