Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Kristineberg

Bild på person som solar på klippor

Omtyckta Kristineberg på Kungsholmen

Snöra på dig dina skönaste promenadskor så ska jag visa dig runt natursköna Kungsholmen med startpunkt från omtyckta Kristineberg som ligger på öns nordvästradel.

Sväng höger och du möts av den vackra slottsparken som blivit ett lekparadis för de små. Parken är utsmyckad med fantasifulla handgjorda ugglor och myror i trä som dukar upp för lek. Fortsätt ner mot Hornsberg Strand, här kan du välja och vraka bland de populära restaurangerna längs promenadstråket. På sommaren är gräsmattorna längs vattnet fyllda med soldyrkande stockholmare.

Vackra Norr Mälarstrand

Vackra Norr Mälarstrand är en annan Kungsholmsfavorit där det kryllar av populära restauranger och längs vattnet. Orangeriet med dess orientaliska inslag eller klassiska Mälarpaviljoingen är två höjdpunkter för den hungrige.

Rålambshovsparken som ligger i anslutning till Norr Mälarstrand är en populär aktivitetspark under sommaren. Här kan du spela fotboll, boule, brännboll eller volleybollmed familj och vänner. Håll koll på vilka dagar som det bjuds på utomhusbio.

Om du glömde att packa med badkläder innan vi begav oss så kan vi snabbt smita upp till bubblande Västermalmsgallerian vid Fridhemsplan som erbjuder ett flertal klädkedjor att välja bland. Vårt sista stopp är nämligen Fredhällsklipporna som är som trevligast precis innan solen går ner. Ta ett kvällsdopp och promenera hem till ljuva Kristineberg.

Bilder

Fakta om närområdet

10 min
från T-centralen med tunnelbanan
2 st
parker runt hörnet
5 min
från Odenplan
4 min
promenad till t-banan

Området

Intressepunkter

Intressepunkter

Kristineberg

Till Salu/Klart för inflyttning
Planerad/Snart till salu
Slutsålt