Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Bild på person som solar på klippor

Plats

Kristineberg

Omtyckta Kristineberg på Kungsholmen

Beskrivning

Omtyckta Kristineberg på Kungsholmen

Snöra på dig dina skönaste promenadskor så ska jag visa dig runt natursköna Kungsholmen med startpunkt från omtyckta Kristineberg som ligger på öns nordvästradel.

Sväng höger och du möts av den vackra slottsparken som blivit ett lekparadis för de små. Parken är utsmyckad med fantasifulla handgjorda ugglor och myror i trä som dukar upp för lek. Fortsätt ner mot Hornsberg Strand, här kan du välja och vraka bland de populära restaurangerna längs promenadstråket. På sommaren är gräsmattorna längs vattnet fyllda med soldyrkande stockholmare.

Vackra Norr Mälarstrand

Vackra Norr Mälarstrand är en annan Kungsholmsfavorit där det kryllar av populära restauranger och längs vattnet. Orangeriet med dess orientaliska inslag eller klassiska Mälarpaviljoingen är två höjdpunkter för den hungrige.

Rålambshovsparken som ligger i anslutning till Norr Mälarstrand är en populär aktivitetspark under sommaren. Här kan du spela fotboll, boule, brännboll eller volleybollmed familj och vänner. Håll koll på vilka dagar som det bjuds på utomhusbio.

Om du glömde att packa med badkläder innan vi begav oss så kan vi snabbt smita upp till bubblande Västermalmsgallerian vid Fridhemsplan som erbjuder ett flertal klädkedjor att välja bland. Vårt sista stopp är nämligen Fredhällsklipporna som är som trevligast precis innan solen går ner. Ta ett kvällsdopp och promenera hem till ljuva Kristineberg.

Bilder
Området
  • USP Getting here Kristineberg

    Förutom att hela tunnelbanenätet ligger för dina fötter har du Bromma flygplats 15 minuter med bil från din lägenhet. Från centralstationen kan åka tåg överallt i Sverige, här hittar du också Arlanda Express som tar dig till Arlanda Flygplats på 20 minuter.

Fakta om närområdet
10 min
från T-centralen med tunnelbanan
2 st
parker runt hörnet
5 min
från Odenplan
4 min
promenad till t-banan