Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Västerhaninge

Plats

Västerhaninge

Nedersta i Västerhaninge

Beskrivning

Nedersta i Västerhaninge

I Nedersta har vi färdigställt en idyllisk trädgårdsstad med nybyggda radhus och fristående hus i lantlig miljö, endast ett par kilometer till Västerhaninge centrum.

Nedersta ligger lantligt och lummigt knappt två kilometer sydväst om Västerhaninge. Området kommer att uppföras som en gemytlig trädgårdsstad med små charmiga radhus och kedjehus. Här ligger hästhagar och åkrar tätt och du har nära till hav och skärgård.

Området
 • Skolor och förskolor

  I Västerhaninge finns ett flertal förskolor och familjedaghem att välja mellan. I Nedersta är närmaste förskola Pysslingen och Ribby som båda ligger en dryg km bort. Här planeras för ytterligare förskolor i takt med att trädgårdsstaden växer. För skolbarn väntar en kort promenad till Ribbybergsskolan (F–6) som ligger närmast. De lite äldre barnen får gå några minuter till för att nå Ribbyskolan (7–9). Andra alternativ är Ugglan, Västerhaninge montessoriskola (F–6) och Åbyskolan (F–6).

 • Kommunikationer

  Närmaste pendeltågsstationer är Krigslida och Västerhaninge som ligger 1,2 respektive 1,8 km bort. Turen från Västerhaninge till Stockholms central går på strax över en halvtimme. Under rusningstrafik går fyra tåg i timmen.

 • Natur och fritid

  I Västerhaninge finns alla möjligheter till en aktiv fritid. Hanvedens idrottsplats några km bort erbjuder såväl bollplaner och löparbana som ishall för hockey, fri- och konståkning. Strax intill finns också fina elljusspår i skön natur för jogging och skidåkning. Blåkulla Gård är ett måste för rid- och hästintresserade i alla åldrar. Är du golfare har du en handfull banor att välja mellan och Haninge golfhall att öva i under vinterhalvåret.

 • Service i området

  Ungefär 1,6 km norrut längs Nederstaleden – granne med pendeltågstationen – är Västerhaninge centrum beläget. Här erbjuds ett drygt 20-tal butiker, restauranger, banker, apotek, systembolag och bibliotek. Strax intill ligger vårdcentralen och Västerhaninge kyrka med anor från 1200-talet. För ett ännu större utbud kan du bege dig till Haninge centrum, som med sina 80-talet butiker, caféer och restauranger är Södertörns största.

Fakta om närområdet
10 min
till Årsta Havsbad
100 m
till utegym
2 km
till Västerhaninge centrum