Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Från vitt till ombonat

Jordnära kulörer och mjuka textilier

Värme, trivsel och harmoni stod i fokus när vår inredningskoordinator Nina planerade uppdateringen av inredningen i Södra Ekkällans visningslägenhet i Linköping.

Hejdå vita väggar

Lägenheten i Södra Ekkällan är en fyra på 105 kvadratmeter som tidigare haft vita väggar. Nu fick den nytt liv med hjälp av jordnära kulörer och mjuka textilier.

 

Ett hem att trivas i

Målsättningen var att skapa en välkomnande känsla i lägenheten. Hemmet ska vara en plats för att samla energi, umgås och bara vara. Inredningen kan hjälpa till lyfta bostadens raka väggar och tillföra lugn och harmoni. Vi valde att arbeta med jordiga toner på väggar och i textilier, med material hämtade från naturen.

siteassets/bonavaproj-interiors/ekkallan_detail580x380.jpg

In med kulörer

Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket har målats i en varm ljusgrå ton som är en fin bas för möbler och tavlor. En målad vägg lyfter fram detaljerna i inredningen och bidrar till mysfaktor. Tidigare var fondväggar väldigt vanliga men nu har vi blivit lite djärvare och målar gärna hela rum i varma toner. Vi gav vårt master bedroom en härligt dov grön nyans som gör att rummet inbjuder till avkoppling efter fartfyllda dagar.

siteassets/bonavaproj-interiors/ekkallan_livingroom580x380.jpg
siteassets/bonavaproj-interiors/ekkallan_kitchen580x380.jpg

Våga använda färg på väggarna för att lyfta in mer värme. Prova gärna i något eller några rum och upptäck hur mycket det gör för helheten.

Nina

Inredningskoordinator, Bonava.

 

Naturmaterial för lugnet

Naturen är en viktig plats för återhämtning och skänker lugn till våra sinnen. Därför har vi lyft in naturmaterial i vår inredning i form av trärena ytor och möbler i skinn. Som pricken över i:et har vi även lagt till härligt gröna växter i inredningen. Här samsas kaktusar och växter med tjocka blad som klarar oregelbunden vattning, tillsammans med mjukt klockade blomstänger. Det gröna är inte bara vackert att titta på utan bidrar också till en friskare inomhusmiljö genom sina luftrenande egenskaper.

siteassets/bonavaproj-interiors/ekkallan_livingroom_sofa1180x450.jpg

 

Den röda tråden

Koppar och grön marmor är både trendigt och ger trivselfaktor. För att skapa en röd tråd i inredningen återkommer dessa material i alla rum och kombineras med textilier i mjuk beige och dämpat blått. De strama linjerna i bostaden mjukas upp med hjälp av alla textilier. Naturfärgade gardiner hänger från golv till tak och i soffor och sängar har vi bullat upp med härliga kuddar i blandade material.

siteassets/bonavaproj-interiors/ekkallan_bedroom580x380.jpg

Inredningsdetaljer som enkelt kan varieras

I rummen finns små stilleben utplacerade på bord och i fönsternischer. Stilleben är en kombination av föremål som sätts samman i små grupper och kan varieras i oändlighet. Genom att byta plats på de olika föremålen kan man enkelt förnya sin inredning utan att behöva köpa nytt. Bra för både miljö och plånbok. Lyft gärna in personliga föremål eller saker du hittat i naturen som till exempel vackra stenar eller grenar med spännande former. Knopplisten i köket är en rolig detalj där man kan hänga upp saker man tycker om och enkelt byta ut utifrån humör eller efter årstid.

siteassets/bonavaproj-interiors/ekkallan_decoration580x380.jpg
siteassets/bonavaproj-interiors/ekkallan_hanger580x380.jpg

Vill du läsa mer om Södra Ekkällan i Linköping? Här finns mer information om området och bostäderna vi bygger där.

Mer inspiration