Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Tre grannskap i Seminariet (visualisering)
Till Salu

Seminariet i Luthagen

Nyromantik i nationalromantiska omgivningar

Ägandeform:
Bostadsrätt
Pris:
1 795 000 -
8 250 000 kr
Antal rum:
1 - 4
Storlek:
30 - 126 m²
Inflytt från:
Prel. sommaren 2026

Inredningsstudion

Hur vill du inreda ditt nya hem i Seminariet?

En av de stora fördelarna med att köpa ett nytt hem i tidigt skede är att du kan välja inredning efter eget tycke och smak. Med Inredningsstudion kan du prova dig fram. Välj bland våra köks- och badrumsstilar och testa olika golv, väggkulörer och detaljer som handtag, bänkskivor och stänkskydd.

Seminariet i Luthagen

Hitta lediga hem

Flexibel betalningsmodell

Möjlighet till kapitaltillskott

Visningar

Välkommen på visning

Se visningar

Beskrivning

Nyromantik i nationalromantiska omgivningar

Välkommen hem till ett stycke historia när vi varsamt rustar upp Seminarieparken till samtida grönska och bygger nya hem i parkens utkant.

Mot Fyrisvallsgatan och Prästgatan i Luthagen kommer vi att uppföra tre Svanenmärkta bostadskvarter i nyromantisk anda om 1-5 rum och kök. Här bor du med ett fantastiskt läge intill kulturhistoriska byggnader och med utblickar mot Seminarieparken som under det kommande året kommer att rustas med lek, aktivitet och nyplanterad grönska.

I trä och tegel

Arkitekturen är av stor vikt i utformingen av det nya grannskapet. Två kvarter byggs i rött tegel som en hyllning till den centrala seminariebyggnaden som uppfördes redan 1917. Det mindre friliggande bostadshuset får istället en faluröd träfasad som knyter an till den äldre rektorsvillan och trädgårdsmästarbostanden belägna i Seminarieparken. Till varje kvarter hör en lummig innergård med plats för grönska och gemenskap. För de boende finns även en gemensam bastu med relax, en festlokal och ett övernattningsrum för långväga gäster.

Hem för alla storlekar och stilar

Mot Fyrisvallsgatan bildar det första teglade huset ett eget kvarter i hästskoform som omsluter en grönskande gård mot Seminarieparken. Här ryms 49 nya hem om ett till fem rum och kök, från 30 till 138 kvm. Gott om förvaring har varit viktig i utformningen och i lägenheter från tre rum och kök finns även en extra WC eller badrum. Åtta unika taklägenheter i etage ger plats för den som söker något alldeles extra.

Röda villan

Mot Prästgatan ligger Röda villan som utgör en unik del av det nya grannskapet med sina 17 noggrant utformade lägenheter. Fyra våningar högt med stående träpanel och valmat tegeltak ger huset ett intimare uttryck än de intilliggande tegelkvarteren. Här finns hem från ett till fyra rum och kök, från 33 till 114 kvm. Högst upp ligger två unika taklägenheter med charmiga snedtak och varsin storslagen terrass mot grönskan. I markplan får bostäderna istället generösa uteplatser som i det närmaste kan liknas vid en privat trädgård.

Seminarieparken rustas upp

I samband med att de nya grannskapen i Seminariet byggs så ska även den omgivande Seminarieparken varsamt rustas upp. Parken kommer att utvecklas från en privatägd trädgård till en allmän park för hela Uppsala. Med inspiration från tiden när parken anlades 1910, ska den återställas med noga utvalt växtmaterial och en möblering som knyter an till det parkidealet. Här ska även ges plats för promenader, lek, uppträdanden samt vila och picknick.

Information om bilder

Flera av bilderna på denna sida är visualiseringar som är framtagna i ett tidigt skede - avvikelser kan förekomma.

 • Seminarieparken - grönt utanför din dörr
 • Bastu med relax - en skön avkoppling
 • I grannskapet finns ett övernattningsrum - för dina vänner vid besök
 • Gemensamhetslokal med kök - perfekt vid kalas
 • Här kan du ta del av Uppsala kommuns detaljplan för kvarteret Seminariet kika in här
Svanenmärket

Ditt hem är Svanenmärkt. Det har god ljudisolering, bra ventilation och är energisnålt.

Läs mer om Svanenmärkningen

Bilder

Information om bolån

Området

 • Kommunikationer

  Från Seminariet är det nära till det mesta. Naturen ligger runt knuten och till Uppsalas stadskärna är det promenadavstånd. Stadsbussarna trafikerar regelbundet området och pendlar du med bil är du snabbt ute på E4:an via 55:an. Allra smidigast är det förstås att cykla och då är du nere i city på fem minuter.

 • Skolor och förskolor

  I stadsdelen Luthagen finns flera välrenommerade skolor såsom Eriksskolan, Tiundaskolan och Sverkerskolan. Allra närmast ligger förstås Norlandias förskola och Uppsala musikklasser (åk 3-9) som huserar i den gamla Seminariebyggnaden. För gymnasieelever ligger Fyrisskolan och Katedralskolan på promenadavstånd och för kunskapstörstande vuxna finns Uppsala universitet med flera institutioner och nationer.

 • Natur och fritid

  Bortsett från själva Seminarieparken finns det många små gröna parker i Luthagen. Till Stabbyskogen är det promenadavstånd där kan du rasta hunden eller ta en löprunda i elljusspåret. Den aktive har Fyrishov med sina badmintonbanor, äventyrsbad och simhall, bowlingbanor och idrottshallar alldeles runt knuten. På sommaren håller utomhusbassängen också öppet. Här ligger även Friskis & Svettis för den som vill svetta sig igenom ett pass eller två.

Välj stil med Inredningsstudion

Bostäder

Kolla in grannskapet

Solstudier

Här hittar du solstudier och kan se hur solens strålar faller över grannskapen under året. Notera att solstudierna är visualiseringar. Sollägen och utsikter är uppskattningar och kan avvika från verkligheten, Till exempel kan omgivningen ha förändrats, träd och buskar kan ha andra höjder än vad som bedömdes när solstudierna togs fram.  

Solstudie

Röda villan och Tegelhuset - mot Seminarieparken

Solstudie

Tegelhuset - mot Seminarieparken

Solstudie

Tegelhuset och Röda villan - mot Prästgatan

Solstudie

Tegelhuset - mot Fyrisvallsgatan

Mer information