Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Bostad Tväråns Trädgårdar

Plats

Tväråns Trädgårdar

Attraktivt boende vid Tväråns västra strand

Beskrivning

Attraktivt boende vid Tväråns västra strand

Den gamla jordbruksmarken Sandåkern ger nu plats åt en helt ny stadsdel med totalt 700 planerade lägenheter. Här bygger vi Tväråns Trädgårdar med totalt 142 bostäder på Tväråns västra strand.

Av de nya kvarter som byggs i Sandåkern ligger Tväråns Trädgårdar närmast city, längs Tväråns västra strand. Läget, husens utformning och den inbjudande trädgården ligger till grund för vår målsättning att skapa områdets mest attraktiva boende. När området är färdigbyggt omfattar Tväråns Trädgårdar fem bostadshus och två sedumbeklädda garage med trädgården i mitten.

Området
 • USP Local services Tväråns Trädgårdar

  När du behöver handla finns en ICA Nära i Västerslätt, ett par hundra meter bort på andra sidan Blå Vägen. En ICA Supermarket har du på Ängesvägen i sydlig riktning, även den på promenadavstånd. Vårdcentral, BVC, distriktssköterskor, MVC och apotek finns samlat hos Capio Hälsocentral som du promenerar till på tio minuter. I samma byggnad på Ridvägen 12 ligger Folktandvården.

 • USP Getting here Tväråns Trädgårdar

  Antingen promenerar du eller tar cykeln – här finns gott om fina gång- och cykelstråk. Föredrar du allmänna kommunikationer går du ett par hundra meter och Ultrabuss 1 in till city. Med bil är du snabbt uppe på Vännäsvägen som tar dig vidare till E12:an på ett ögonblick. Ska du långväga tar du dig till Umeå centralstation med anknytningar både regionalt och runt om i landet. Eller så tar du flyget från Umeå Airport till ett tjugotal destinationer.

 • USP Schools and preschools Tväråns Trädgårdar

  Närmaste förskola är Klumpen, döpt efter Beppe Wolgers sagofigur Dunderklumpen. Den ligger cirka 100 meter bort på Vinkelvägen, öster om Tvärån. Grisbackaskolan har klasser från förskoleklass till sexan. Detsamma gäller Hedlundaskolan, som även har en förskola. Från Sandåkern är det inte mer än ungefär 800 meter till Dragonskolan, en av landets största gymnasieskolor.

 • USP Neighbourhood story Tväråns Trädgårdar

  Många i Umeå förknippar nog Sandåkern med sporter som fotboll, innebandy och bordtennis. På sextiotalet var Sandåkerns SK en av Norrlands allra bästa fotbollsklubbar och kvalade till Allsvenskan. Idag har föreningen en bred ungdomsverksamhet och har fostrat till exempel Mikael Lustig, landslagsspelare och proffs i Celtic. Sandåkern utgör också en del av stadsdelen Grisbacka i västra Umeå, ett par kilometer från centrum.

Fakta om närområdet
12 min
från flygplatsen
3 km
från Umeå Central
1 km
till Strandpromenaden