Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Plats

Tomtebo gård

Naturskönt för friluftsälskaren

Visa grannskap
Beskrivning

Naturskönt för friluftsälskaren

Tänk dig att bo mitt i naturen och ändå inte ha längre än fem kilometer till city. Då har du hittat hem till Tomtebo gård.

Här utvecklas ett av Umeås nyaste bostadsområden, precis vid Nydalasjöns sydspets. Bebyggelsen kommer att bestå av flerbostadshus och marknära bostäder med varierade upplåtelseformer såsom bostadsrätter och hyresrätter. Karaktären blir stadsmässig men med en tydlig koppling till det naturnära läget.

Bilder
Fakta
300 m
till Nydalasjön
1 st
äventyrslekpark på gångavstånd
2 st
skolor i området
5 km
från Umeå city
Området
  • Skolor och förskolor

    Välkommen till barnvänliga Tomtebo gård. Här finns det många barn och unga där Tomtebo är ett av de områden i Sverige med störst andel av befolkningen som är under 20 år. Det är lätt att förstå varför med närheten till natur, fritid och bra barnomsorg. Här finns sex förskolor och två grundskolor, Tomtebo gård med både förskola och klasser F-2 samt Sjöfruskolan med klasser F-9. I takt med att området byggs ut planeras för ytterligare barnomsorg.

  • Service i området

    Här finns en mindre närbutik och pizzeria men det är inte långt till Ålidhems centrum där du hittar frisör, apotek, postombud och flera mataffärer. Där ligger även kulturhuset Klossen och flera olika restauranger. Strömpilen shoppingcenter på ett par kilometers avstånd har ett stort utbud av klädbutiker, systembolag, stormarknad och apotek. Med utbyggnaden av Tomtebo gård planeras för flera mindre torg och närbutiker.