Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Tomtebo gård

Tomtebo

Området

 • Naturen runt knuten

  Området kring Nydalasjön är omtyckt för sina fina promenadvägar, grillplatser, motionsslingor och äventyrslekparken. Här finns fina badplatser och du kan hyra båtar, bastuflotte och surfingbrädor. Umelagun med sina tempererade utomhusbassänger, bubbelpooler och vattenrutschkanor är ett populärt utflyktsmål. För den motionssugne finns ett stort sportfält med fotbollsplaner, boulebana och flera terräng- och skidspår. 4H-gården med sina djur drar besökare i alla åldrar.

 • Kommunikationer

  Det är inte långt till Tomtebo gård, bara fem kilometer från Umeå city. Tar du cykeln är du hemma på mindre än tjugo minuter. Här trafikerar också två stadsbussar och en länsbuss för dig som vill åka kommunalt. Den bilburne är snabbt ute på E4/E12 eller Blå vägen och det är inte längre än en mil till Umeå Airport för att komma vidare ut i landet och världen.

 • Skolor och förskolor

  Välkommen till barnvänliga Tomtebo gård. Här finns det många barn och unga där Tomtebo är ett av de områden i Sverige med störst andel av befolkningen som är under 20 år. Det är lätt att förstå varför med närheten till natur, fritid och bra barnomsorg. Här finns sex förskolor och två grundskolor, Tomtebo gård med både förskola och klasser F-2 samt Sjöfruskolan med klasser F-9. I takt med att området byggs ut planeras för ytterligare barnomsorg.

 • Service i området

  Här finns en mindre närbutik och pizzeria men det är inte långt till Ålidhems centrum där du hittar frisör, apotek, postombud och flera mataffärer. Där ligger även kulturhuset Klossen och flera olika restauranger. Strömpilen shoppingcenter på ett par kilometers avstånd har ett stort utbud av klädbutiker, systembolag, stormarknad och apotek. Med utbyggnaden av Tomtebo gård planeras för flera mindre torg och närbutiker.