Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Lav

Några kilometer från centrala Umeå, alldeles intill skogsbrynet vid Nydalasjöns södra strand, hittar vi Tomtebo gård. Här ligger det nya områdets allra första grannskap Lav.

På Tomtebo gård i Umeå utvecklas ett helt nytt bostadsområde. Där lägenheter och radhus i olika höjder skapar en bebyggelse med en stadsmässig karaktär, samtidigt som det finns en tydlig koppling till det naturnära läget. I det första grannskapet Lav har de boende redan flyttat in, och här bor man verkligen mitt i naturen.

Grönskande gårdar
Njut i föreningens bastu

Med utsikt över myren

Genom de stora fönsterna i husets gemensamma bastu blickar du ut mot myren och skogsbrynet. Här kan de boende njuta av egentid eller en stund tillsammans med grannar och vänner. Och det är just den omkringliggande naturen som inspirerat utformningen av huset och grannskapet, både vad det gäller färger och material.

Plats för umgänge med grannar
Utegym med sjöutsikt

Plats för lek

Även gården vetter mot skogsbrynet och myren. Och den stora träterrassen smälter in i omgivningen. Här finns förutom sköna sittytor en stor inbjudande grillplats att samlas omkring, såväl vinter som sommar. På gården finns även fyra lekytor med bland annat kompisgunga, sandlåda och lekhus med rutschkana. Även lekmiljöerna har inspirerats av naturen. Att gården dessutom är bilfri gör det extra tryggt att låta barnen leka fritt här.

Lekpark på gården
Plats för odling