Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Svanenmärkt trea i socialt kvarter

Dela på en odlingslåda eller styr upp en spontan grillmiddag vid gårdshuset – här är det enkelt att träffa grannarna med gemensamma ytor. Hemma finns välplanerade rum i Svanenmärkt utförande.

I Kristineberg bor du i ett socialt kvarter där innergården blir knutpunkten. Din nya uteplats ligger trivsamt placerad i gårdens ena hörn. Här får du en egen utomhusyta som möter den gemensamma. Inne i den genomgående trean har du välplanerade rum med bra förvaring, allt i stilrent och hållbart utförande.

Hall och klädkammare

Kliv in i din nya hall och häng av dig ytterkläderna rakt fram. Den högra väggen ger plats åt en trivsam kroklist eller annan hallinredning. Till vänster finns dörren in till hemmets klädkammare som ger ett helt rum bara åt förvaring med ordning och reda.

Kök och vardagsrum

Det ljusa genomgångsrummet rymmer kök och vardagsrum i en halvöppen planlösning. Hemma hos dig är alla vitvaror miljömedvetet energieffektiva och du har stilrena kökssnickerier som ger arbetsyta och förvaring. Båda sidorna av rummet ger plats för umgängesvänliga möblemang.

Uteplats

Slå dig ner i den bekväma utomhussoffan eller påta med dina tomatplantor på din stora uteplats. Det gårdsvända läget ger trivsam närhet till gården samtidigt som du får en avskild yta vid gårdens hörn.

Badrum

Med ett sovrum på var sida finns hemmets badrum. Komfortvärmen i klinkergolvet uppskattas av nyduschade eller vinterfrusna fötter. Kakelväggarna skapar en stilren bas ihop med golvet och du har bar förvaring över och under tvättstället. Hörnan till vänster blir platsen för tvättbestyren.

Sovrum 1 och 2

Den stilrena ekparketten och de vitmålade väggarna är den genomgående basen för dina nya rum, och du har två trivsamma och lättmöblerade sovrum. Rummen vetter åt olika håll och ger tretton respektive åtta kvadratmeter åt olika möblemang.

Bilder
Området
 • Ett socialt grannskap

  Här har du en lugn oas mitt i city. När du vill njuta av innergården kan du ta en kaffe tillsammans med grannarna på terrassen till det gemensamma gårdshuset eller påta i jorden. Du har flera odlingslådor där du kan börja sätta grönsakerna inför sommarens grillkvällar. När du vill få en stund för dig själv bjuder pergola på ett lummigt tillhåll för sommarens favoritbok.

 • Ett aktivt grannskap

  Varför inte börja lördagsmorgonen med en löprunda Kungsholmen runt följt av ett dopp vid Mälarens klippor? Eller kanske en kajaktur med vännerna? Eftermiddagens aktivitet blir fotboll med barnen i Slottsparken. När du vill svettas ordentligt kan du ta en tur ned till Kungsholms Strandstigs utegym och utmana grannen på ett pass under trädskuggan. Ungar med spring i benen kan prova sina vingar i Krillans skatepark.

 • Storslagen natur för stora och små

  Från ditt nya grannskap kan du smita ner till kvällsbadet i badrocken. Så nära är det till vattnet. Smeduddsbadet i Rålambshovspar- ken har en barnvänlig sandstrand med bojar som skyddar mot djupt vatten. Föredrar du solvarma klippor finns badplatser i både Fredhäll och Kristineberg. I Uggleparken finns spännande lekställningar för även- tyrssugna barn och stora gräsmattor för föräldrarna. Tvärs över gatan hittar du även lummiga Fredhällsparken

 • Skolor och förskolor

  Här finns skolor för barn i alla åldrar. Förskolan Hjalmar och förskolan Balen ligger endast 200 meter bort. Kristinebergsskolan når de lite äldre barnen genom några minuters promenad genom slottsparken. Thorildsplans gymnasium och Kungsholmens gymnasium ligger på lagom avstånd för morgontrötta tonåringar.

 • Kommunikationer

  Du har promenadavstånd till Fridhemsplan som är en knutpunkt för flera tunnelbanelinjer och bussar. På knappt tio minuter är du mitt i myllrande T-centralen. Din närmsta tunnelbanestation är Kristineberg som du når på några minuter. Kristineberg är dessutom mycket cykelvänligt med sina många promenadstråk och strandvägar. Du har gott om bussar i närområdet.

 • Lokal service

  I lummiga Kristineberg finns allt du behöver på nära avstånd. För vardagsinköpen ligger Coop några minuter bort och på ungefär 13 minuter till når du ICA Maxi, systembolaget och en foodcourt. På Golfbaren runt knuten kan du ta ett glas vin i solen eller ta med vännerna på en lagom prestigefylld minigolfturnering under träden. Restaurang Solstugan ligger upphöjd på ett berg vilket ger bra solchanser för sommarens middagar.

Fakta om närområdet

10 min
från T-centralen med tunnelbanan
2 st
parker runt hörnet
5 min
från Odenplan
4 min
promenad till t-banan