Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Golfbaren

Minigolf som du aldrig sett det förut

Minigolfproffset Hans Olofsson ville skapa ett nytt sätt att umgås - med minigolf, mat och dryck. Mitt i lummiga Kristineberg hittade han den perfekta platsen för vad han kallar – ”The minigolf experience”.

Det har gjorts med boule och bowling, varför inte ta minigolfen till en ny nivå, tänkte Hans Olofson när han slog upp portarna till Golfbaren i Kristineberg 2013. Han hade länge haft visionen att kombinera minigolf med prisvärd mat, dryck och en mer social atmosfär. 

— Jag letade efter bra ställen i Stockholm i 10 års tid. Det är inte bara att peka på en markplätt, för mig var det viktigt att det fortfarande var tävlingsbanor med bra kvalité, samtidigt som området också är socialt och trevligt, säger Hans Olofsson, grundare till Golfbaren och dubbel världsmästare i bangolf.

Minigolfbanan i Kristineberg hade funnits sedan 1954 när Hans Olofsson hittade dit. Banan rustades upp och designades för att smälta in i parken och de gröna miljöerna. Det var viktigt att banan var tillgänglig och social samtidigt som den höll hög standard. 

— Det ska inte vara svårt att spela minigolf. Här är det lättillgängligt men också proffsigt. Folk som gillar golf gillar det och de som vill ta en AW med jobbet eller ta med ungarna på en helgutflykt gillar det, säger han.

Sedan Golfbaren öppnade i Kristineberg har Hans Olofsson expanderat till både Göteborg, Aspudden och Vasastan. Att öppna i Kristineberg var dock ett enkelt val, hans bor själv här med sin familj. 

— Det är den klassiska klyschan – här finns allt. Men det är så. Man har nära till allt. Man har nära till city, man har nära till klipporna, nära till tunnelbanan och enkelt med bil. Det är mycket liv och rörelse samtidigt som det fortfarande är stillsamt. Jag har en dotter på 2,5, det är nästan så jag vågar släppa ut henne själv.