Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Svanencertifierade hem från Bonava – ett hållbart och trivsamt boende

2024-02-12, 10:24

Bonava har en lång tradition av att prioritera hållbarhet och miljövänliga lösningar i bostadsbyggandet. Därför Svanencertifieras alla nya hem, vilket garanterar både kvalitet och miljöhänsyn.

- Genom att välja Bonava kan våra kunder leva mer hållbart i sina hem. Våra Svanenmärkta hem är bekväma, billiga i drift och bra för både hälsa och miljö. Totalt har Bonava levererat 76 Svanenmärkta projekt sedan 2012 – det är vi stolta över, säger Ann-Sofie Ljung, Hållbarhetsspecialist på Bonava.

Bonava Svanencertifierar alla nya hem; alla småhus sedan 2012 och alla flerbostadshus sedan 2017. Under 2023 blev 15 olika grannskap Svanenmärkta runt om i landet.

- För att få till detta krävs ett gediget arbete från Bonavas sida och vårt hållbarhetsteam, tillsammans med projektteamen och våra entreprenörer, arbetar intensivt för att säkerställa att vi uppfyller alla krav på ett korrekt sätt, fortsätter Ann-Sofie.

Extra gott betyg till avfallssorteringen i Sörgården

För några veckor sedan genomförde även Svanen ett kontrollbesök i Sörgården utanför Göteborg, där bland annat vårt avfallssorteringssystem fick högsta betyg.

- Svanens kontrollant kommenterade specifikt hur bra ordning vi har på bygget. Så härligt att höra hur smidigt allt går i produktion med flertalet entreprenörer som varit med i flera av våra projekt, säger Ann-Sofie.

Detta är bara ett exempel på vår strävan efter att skapa bostäder som inte bara är bekväma och prisvärda, utan även främjar hälsa och miljö.

Vad innebär ett Svanenmärkt hem från Bonava?

Svanen innebär energisnåla lösningar och låga kostnader tack vare bra isolering, kvalitativa vitvaror och effektiv värmeåtervinning. Det innebär också en trivsam inomhusmiljö med god ljudisolering och ventilation, samt hälsosamma materialval utan miljöfarliga ämnen.

- Dessutom prioriterar vi återvinning med minst fyra behållare för sortering i köket och återvinningsstationer i våra grannskap. Våra hem har även vattenbesparande kranar och toaletter för att minska vattenkonsumtionen.

Bonava strävar ständigt efter att uppfylla och överträffa de senaste kriterierna från Svanen.

- Detta inkluderar fokus på ekologisk mångfald, återbruk och cirkularitet, samt att anpassa oss till ett föränderligt klimat. Vi fortsätter att hålla höga krav på material och produkter som byggs in i våra hus, till exempel klimatförbättrad betong och spårbarhetscertifierat trä.

Svanencertifiering innebär även möjlighet till gröna bolån – kunderna kan inte bara njuta av ett hållbart hem, utan även spara pengar på lång sikt. Ett Svanenmärkt hem från Bonava är en investering i både framtiden och planetens välbefinnande.

Se nedan för några exempel på Bonavas Svanencertifierade hem och grannskap.

Läs mer om Svanencertifierade hus och lägenheter från Bonava
Läs mer
Ann-Sofie Ljung
Ann-Sofie Ljung

Hållbarhetsspecialist