Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Plats

Kareby Äng

En familjeidyll bland åkrar och ängar

Visa grannskap
Beskrivning

En familjeidyll bland åkrar och ängar

Välkommen till Kareby Äng. Här väntar en familjeidyll bland åkrar och ängar – en nutida bykänsla med gångavstånd till skola, mataffär och vänner.

I Kareby Äng är familjelivet i fokus. Här skapas förutsättningar för ett behagligt vardagsliv där både vuxna och barn kan hitta sin plats. För dig som söker gemenskap är områdets gemensamma hus riktiga smultronställen. Här kan barnen ha födelsedagskalas och de vuxna varva ner i eftermiddagssolen innan det är dags att tända grillen för en gemensam grillkväll. På gårdarna mellan husen finns lekplatser med varierande teman anpassade för olika åldrar. Bland gungor och klätterställningar finns fruktträd och bärbuskar att utforska. På gångavstånd finns skola, surdegsbageri och närlivs samtidigt som Kungälv och centrala Göteborg finns på behändigt avstånd. Kareby Äng kommer att bestå av totalt 170 hus i olika ägandeformer och säljas i flera etapper. Just nu pågår försäljningen av det sista grannskapet, Körsbärsgläntan. Lite längre ner kan du läsa mer om våra grannskap.

Välkommen hem till lugnet på landet

Kareby ligger cirka fem kilometer norr om Kungälv. Med det fina läget nära, skog, sjö och hav har området varit bebott sedan en lång tid tillbaka. Kareby är naturskönt och lantligt, men det betyder inte att det är långt till mataffär och annat trevligt. I området finns pizzeria, surdegsbageri och livsmedelsbutik med delikatessdisk, På gångavstånd finns både förskola och skola och i takt med att området växer kommer även service att utökas. I detta natursköna område ska vi skapa ett grannskap för dig som söker en idyll där det finns plats för umgänge, avkoppling och spring i benen. Välkommen hem till familjeidyllen Kareby Äng.

Bilder
Området
 • Aktivt grannskap i Kareby

  Här i Kareby Äng bor du på landet med ängutsikt och rogivande omgivningar. I Svartedalens skog finns möjligheter till ridning, grill om somrarna och skridskoåkning intill dammen vintertid. Centrala Kungälv är endast fem kilometer bort med bra cykelväg hela vägen. Från Kareby kommer du till Ingetorpssjön på sex minuter med bil och området ligger endast tio kilometer från havet.

 • Äta och dricka

  Några 100 meter hemifrån hittar du din lokala livsmedelsaffär med fin charkdisk. Och trots det lantliga läget finns här också Åsas bageri där du kan köpa färskt bröd till din helgfrukost med mera.

 • Skolor och förskolor

  I Kareby finns Kareby förskola och den nybygda Kunskapsförskolan som ligger i direkt anslutning till Kareby Äng. En kort promenad från grannskapet finns även Karebyskolan med ca 190 elever från förskoleklass till årskurs sex. Det finns tre fritidshem för de yngre barnen (F-3) och en fritidsklubb för de äldre (4-6). Karebyskolan har anor från 1868.

 • Kommunikationer

  Förutom närheten till Kungälv kan du även smidigt ta dig till centrala Göteborg. Om du vill åka norrut går bussar mot Kode. Därifrån är det möjligt att åka vidare till bland annat Stenungsund och Uddevalla med tåg.

Fakta om närområdet
5 km
från Kungälv centrum
6 min
biltur till Ingetorpssjön
2 min
från mataffär
150 m
till skola och förskola
1 km
Åsas Bageri