Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Kareby Äng

Visualisering av lekplats i Kareby Äng

Området

 • Aktivt grannskap i Kareby

  Här i Kareby Äng bor du på landet med ängutsikt och rogivande omgivningar. I Svartedalens skog finns möjligheter till ridning, grill om somrarna och skridskoåkning intill dammen vintertid. Centrala Kungälv är endast fem kilometer bort med bra cykelväg hela vägen. Från Kareby kommer du till Ingetorpssjön på sex minuter med bil och området ligger endast tio kilometer från havet.

 • Äta och dricka

  Några 100 meter hemifrån hittar du din lokala livsmedelsaffär med fin charkdisk. Och trots det lantliga läget finns här också Åsas bageri där du kan köpa färskt bröd till din helgfrukost med mera.

 • Skolor och förskolor

  I Kareby finns det redan idag en förskola och det planeras för ytterligare en inom det nya området. En kort promenad från det kommande grannskapet finns även Karebyskolan med ca 190 elever från förskoleklass till årskurs sex. Det finns tre fritidshem för de yngre barnen (F-3) och en fritidsklubb för de äldre (4-6). Karebyskolan har anor från 1868.

 • Kommunikationer

  Förutom närheten till Kungälv kan du även smidigt ta dig till centrala Göteborg. Om du vill åka norrut går bussar mot Kode. Därifrån är det möjligt att åka vidare till bland annat Stenungsund och Uddevalla med tåg.