Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Pysselgruppen i Kareby

När köksbordet inte räckte till för kvarterets alla pysselsugna barn, startade Jessica en pysselgrupp. Gruppen samlas i områdets gemensamhetslokal och skapar fritt, helt utan pekpinnar.

Kottar, blad, grenar, pärlor, kartonger och gummiband är några av alla material som Jessica ordnat med inför söndagarnas skapande.

- Jag tar med en massa olika naturmaterial och återbruk och så får vi inspirera och stötta varandra. Någon kanske vill bygga med kartonger, en annan vill göra armband eller trycka med löv. Det finns inget rätt eller fel. Och eftersom vi är många olika åldrar och är olika vana vid att pyssla, är det viktigt att det inte finns ett facit. Annars blir det inte lika roligt, säger Jessica som är initiativtagare till gruppen.

 I det nybyggda området Kareby Äng har en alldeles speciell gemenskap växt fram mellan grannarna. Förutom att man hjälper varandra med hämtning och lämning, startat pysselgrupp och promenadgrupp – så berättar Jessica att här finns inget man inte kan fråga varandra om. Familjen flyttade hit 2021 och det var närheten till naturen som gjorde att det blev just Kareby Äng i Kungälv.

- Här får vi det bästa av två världar. Ängarna, skogen och hagar med betande hästar. Samtidigt har vi en gemenskap som kanske är svår att få på landet. Nu kan barnen bara öppna dörren och så finns kompisarna där, förklarar Jessica.

Grannsämjan skapar trygghet

Vi hjälps åt med barnen och lånar stort och smått – allt går liksom bara att lösa och det är helt fantastiskt. Den här grannsämjan skapar en trygghet som jag aldrig hade kunnat drömma om innan jag flyttade hit, berättar Jessica.

Skapande för alla åldrar

Pysselgruppen växte fram spontant i familjens kök, mycket för att Jessica och hennes barn ofta pysslade där tillsammans. Sen var det fler och fler av grannskapets barn som ville vara med.

- Jag älskar hantverk och konst själv, så det blev också ett tillfälle för mig att få uttrycka min kreativitet. Nu har vi planer på att ses några gånger per halvår. Dom yngre barnen på förmiddagen och de äldre på eftermiddagen. Det är kul att så många vill vara med, säger Jessica.

Inspireras av färgfesten

Läs mer