Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Pingisgruppen i Kristineberg

Hittills har över 40 grannar anmält sig till Annes pingisinitiativ. Men det är inte för att det finns ett ovanligt stort intresse för pingis i Kristineberg. Utan snarare att man gillar att umgås med varandra på grannskapets innergård.

- Pingis är helt klart underskattat. Det är något som alla kan vara med på och som passar både stora och små. Sen är det alltid kul att göra något aktivt tillsammans där man samtidigt kan umgås och skratta, säger Anne.

Anne och hennes familj flyttade in i sin nybyggda lägenhet i Kristinebergs Slottspark i pandemitider. Trots det kunde inte Anne och sambon låta bli att bjuda ut sina nya grannar på fika på gården. För att det skulle kännas säkert, serverade de bullarna direkt från ugnsplåten.

- Som person älskar jag att styra upp och anordna saker. Förutom att jag brukar bjuda grannarna på fika har jag även varit med och fixat Halloweenkväll för alla barn. Det är kul att lära känna sina grannar och få nya bekantskaper, men det gör också att man känner sig tryggare där man bor, säger Anne.

Det nyinköpta pingisbordet var inte helt lätt att montera och även om det var Anne som gjorde det mesta, har flera grannar hjälpt till med en och annan mutter. Och nu när sommaren äntligen är här, invigs pingisbordet med spontan rundpingis.

- Jag kommer även anordna en större turnering senare i år. Där alla grannar som har anmält sig får möta varandra i en utslagsturnering. Jag tänkte använda en slumpgenerator som slumpar fram vem som ska möta vem och vinnaren får ett hemligt pris, avslöjar Anne.

Grannskapets innergård med bland annat pergola och sandlåda, har blivit en naturlig samlingsplats för grannarna. Och det var just gården som var den största anledningen till att Anne och hennes familj valde att flytta hit.

- Både jag och barnen har mycket energi. Så att bo på bottenvåningen med egen uteplats och en stor grön gård precis utanför dörren känns underbart. Sen att vi fick så härliga grannar var en bra bonus, säger Anne.

Läs mer