Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Lunchtränarna i Tollare

Hemmet är inte bara platsen vi bor på längre. Utan idag är det många som också jobbar, handlar och tränar i och nära sitt grannskap. Precis som i Tollare, där ett gäng hemmajobbare samlas två gånger i veckan för ett svettigt lunchpass.

När klockan slår 12.00 i Tollare är det redan fullt ös mellan husen. Trots att regnet hänger i luften är det bra uppslutning på dagens träningspass.

- Lunchen är perfekt för att få till den här typen av aktiviteter, eftersom det inte konkurrerar med så mycket annat, förklarar Ellen.

Beroende på väder och tycke lägger gruppen upp träningspasset tillsammans. De använder sin egen kroppsvikt och vad området har att erbjuda i form av utegym, trappor och en del vikter som gruppen tillverkat själva.

Gänget tränar tillsammans så ofta de kan
Pepp från kompisarna att träna

Nya vänskaper bildas


- Att komma ut och röra på sig är självklart en stor fördel med det här initiativet. Men det gör också att man känner sig mer hemma i sitt kvarter. Vi bor inte bara här, vi lever här, säger Ellen.

Under tiden har grannarna lärt känna varandra och umgås även utanför lunchtid. Några har ställt upp i motionslopp tillsammans och styrt upp grillkvällar.

- Genom det här har jag träffat andra som jag kanske annars inte hade pratat med. Och idag umgås vi som vänner, berättar Ellen.

Mer inspiration från lunchtränarna

Läs mer