Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Cykelgruppen i Ullna Strand

De pushar varandra och sätter tydliga mål inför nästa lopp – men det är ändå gemenskapen som är det viktigaste för cykelgruppen i Ullna Strand utanför Stockholm.

Sedan 2015 har lördagsmorgnar betytt 4-10 mil landsväg för grannarna i Team Ullna Cykelklubb.

- Vi brukar ge oss i väg riktigt tidigt så att vi hemma lagom till helgfrukosten med familjen, berättar Samuel en av medlemmarna.

Den här lördagen är inget undantag. Klockan är bara sju på morgonen och gruppen har redan trampat en sträcka på 4,2 mil i kylig vårvind. Men det är inget som påverkar den härliga stämningen i gruppen.

 - Alla i klubben bor i samma grannskap i Ullna Strand utanför Täby. Vi träffades i området och många av oss har cyklat sen tidigare. Men vi har även fått några nybörjare att vilja haka på och köpa sig en cykel, berättar Samuel.

Idag består klubben av 12 grannar. Alla med varsin klubbdräkt med emblemet – TUCK, Team Ullna Cykelklubb. Och visst älskar alla att cykla. Men det är ändå att lära känna varandra och ha kul tillsammans som Samuel lyfter som det största anledningen till han är med i gruppen.

- Vi spelar innebandy, springer och gör andra aktiviteter också. Det är kul att känna sina grannar och det gör att jag och min familj trivs lite extra bra i området, förklarar Samuel.

I sommar är det tänkt att några i klubben ska starta tillsammans i Siljan Runt, en runda på 16 mil. Och frågan är om de hinner hem till morgonjuicen även den lördagen?

Läs mer