Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Nedersta

Det är liv och rörelse i de nya grannskapen strax söder om Västerhaninge centrum. Här i Nedersta breder de färgglada husen i Sten, Flisa och Årstiderna ut sig – och grannsämjan frodas.

Nedersta ligger i Västerhaninge, som är en del av skärgårdskommunen Haninge. Västerhaninge centrum, med pendeltåg och runt 25 butiker, ligger knappt två kilometer från området.

Ett levande grannskap

Naturen omfamnar Nedersta och de gröna gårdarna bjuder in till lek och gemenskap. Här är hästhagar och ängar bara en promenad bort.

Vardag som helg rör sig boende i området mellan grannskapens lekpark, ängarna och skogen. Från husens uteplatser, alla med skönt soligt läge, kan de boende koppla av med en fika eller grillat till middag.

Husen i grannskapet Sten har uteplatser i soligt läge.

På den gemensamma gården står ett lummigt växthus, där grannar både odlar och bjuder in till olika festligheter. Och om träningsandan faller på finns, förutom skogens alla stigar, ett populärt utegym.

I grannskapen Sten och Flisa finns ett gemensamt växthus.

Byggt med omsorg för framtiden

Arkitektens grundtanke för Nedersta var att skapa ett välkomnande grannskap – en trygg plats för barnfamiljer. Och precis så har det blivit. Radhusen längs Nedersta allé blandas med villor, där varje gård har en egen karaktär. Fasadernas liggande och stående panel med varierande färgsättning ger husen en individuell prägel.  

Det blommar i grannskapet Flisa i Nedersta.
Radhusen i grannskapet Flisa i Nedersta.

På husens framsida har var och en plats för bilen. En låg häck gränsar mot den lilla gatan, där fina blomsterarrangemang välkomnar besökare. Kanske har trädgårdsutrustningen som finns i den gemensamma trädgårdsborden kommit till pass, för på uteplatserna har de “gröna fingrarna” fått ännu mer utrymme. Här gror det för fullt i rabatter, krukor och odlingslådor.

Alla hus i Nedersta är Svanenmärkta. De har energisnåla lösningar med låga driftskostnader och noga kontrollerade material fria från miljöfarliga och giftiga ämnen. Hållbarheten visar sig även i grannskapets många mötesplatser och gröna planteringar som bidrar till den lokala biodiversiteten.

Mötesplatser och gemensamt växthus i grannskapen Flisa och Sten i Nedersta.
Intresserad av ett hem i Stockholm?
Här hittar du alla våra bostäder

   

Mer inspiration