Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Nyproduktion Luthagen
Nytt grannskap
Planerad

Klockaren i Luthagen

Grannskap med rymd och egen pool

Ägandeform:
Bostadsrätt
Antal rum:
1 - 5
Storlek:
27 - 107 m²

Känn dig trygg att köpa

Ett tryggt köp med Bonava

Bonava har byggt bostäder sen 30-talet och erfarenhet ger kunskap om vad ett bra hem är och hur ett tryggt köp går till. Vi och våra kunniga mäklare är med och stöttar dig hela vägen.

Beskrivning

Grannskap med rymd och egen pool

I attraktiva Luthagen i Uppsala skapar vi nu ett nytt Svanenmärkt grannskap med solceller, utomhuspool och fina utblickar mot den gröna Klockarparken. Här finns spännande studiolägenheter med över fyra meter i takhöjd, till takvåningar med egen terrass och plats för hela familjen. På den grönskande gården ryms plats för lek, grill och ett gårdshus med bastu och relax.

Gård för soldyrkare och små leksugna

Klockaren vänder sitt hästskoformade kvarter med öppning mot den nyligen upprustade Klockarparken. Föreningens privata gård trappar ner mot Klockarparken och förlänger det gröna stråket ut till den gemensamma parkens lek och aktivitet. Sommartid kan grannarna i Klockaren njuta av den privata utomhuspoolen. Det inhägnade poolområdet bjuder på solstolar och sittgrupper där man kan njuta varma sommardagar. Vintertid finns gårdshuset med en gemensam bastu och relax.

Trä, glas och rymd

Klockarens utmärkande arkitektur kännetecknas av fasader i trä och glas. Stående träpanel möter glasade balkongräcken och stora fönster- och skjutdörrspartier ger bostäderna både rymd och generösa utblickar mot omgivningarna. Terrasser bryter av intrycket med sina pinnräcken och gröna fönsterpartier förstärker upplevelsen av områdets grönska. Mot gården förändras uttrycket med horisontell träpanel och fönsterpartier i en djupröd färg i ton med parkens höstkulörer.

Hem för en – och många fler

Med bostäder från ettor till femmor finns det något för alla i Klockaren. Kvarterets entréplan utgörs av spännande studiolägenheter med över fyra meter i tak där hemmets loft blir till ett eget sovrum och ettan upplevs genast större. Högst upp i huset omsluts lägenheterna av stora längsgående takterrasser. Tre unika lägenheter, två treor och en fyra, får dessutom varsin privat bastu med entré från den egna terrassen.

Information om bilder

Flera av bilderna på denna sida är visualiseringar som är framtagna i ett tidigt skede - avvikelser kan förekomma.

Fördelar med grannskapet

 • Utomhuspool och solsängar
 • Gårdshus med bastu och relax
 • Gård för barnlek och grönska
Svanenmärket

Ditt hem är Svanenmärkt. Det har god ljudisolering, bra ventilation och är energisnålt.

Läs mer om Svanenmärkningen

Bilder

Området

 • Kommunikationer

  Hemifrån Klockaren är det nära till det mesta. Naturen ligger runt knuten och till Uppsalas stadskärna är det cykel- och promenadavstånd. Ett flertal stadsbussar trafikerar regelbundet området och pendlar du med bil är du snabbt ute på E4:an via 55:an. Allra smidigast är det förstås att cykla och då är du nere i city på sju minuter.

 • Natur och fritid

  Den nyligen upprustade Klockarparken är populär bland leksugna barn, men här finns även lugn och grönska för vuxna. Seminarieparken ligger en kort promenad från Klockaren och kommer under sommaren 2024 börja rustas upp. För den motionssugne finns Stabbyskogen eller Fyrishov med sina badmintonbanor, äventyrsbad och simhall, bowlingbanor och idrottshallar. Här finns också Friskis & Svettis för den som vill svetta sig igenom ett pass eller två.

 • Skolor och förskolor

  I stadsdelen Luthagen är det nära till förskolor som Tullmästarens förskola och Kids2home i Seminariet. För de lite äldre barnen finns skolor som Tiundaskolan, Sverkerskolan och Uppsala musikklasser som ligger i den gamla Seminariebyggnaden i Seminarieparken. För gymnasieelever ligger Fyrisskolan och Katedralskolan på promenadavstånd och för kunskapstörstande vuxna finns Uppsala universitet med flera institutioner och nationer.