Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Generös trädgård på soliga Täljöhalvön

När du öppnar glasdörren i vardagsrummet kliver du ut på trädäcket där utemöbler och trevligheter trivs bra. Efter trädäcket tar din stora gräsmatta vid och ger en generös utemiljö på hemmaplan.

Din nya trädgård ger plats för kubbturneringar och trivsamma odlingar alldeles utanför dörren. Utanför den egna utemiljön väntar Österåkers rika och varierande natur, och du har havet som granne. Inne i huset har du en bra balans mellan öppna och umgängesvänliga ytor och egna rum. Praktiska lösningar och stilren utformning är basen.

Entré och hall

När du kommer hem kliver du in i en entré med fri sikt fram till vardagsrummet och vidare mot uteplatsen. I entrén har du slitstarka klinkerplattor som golv, och ett par steg in tar hemmets matta ekparkett över. Förvaringsutrymme finns mittemot tvättstugan.

Vardagsrum och kök

Till vänster om entrén väntar ditt nya kök. Här finns utrymme för många runt middagsbordet vid matplatsen vid fönstret. Här kan veckans måltider ätas i trivsam köksmiljö. Festligare tillställningar och slappa stunder i soffan väntar ute i vardagsrummet. Rummet bjuder på en öppen och lättmöblerat yta där ljuset strömmar in. I köket kokar vattnet upp på nolltid på den effektiva hällen och den snyggt integrerade diskmaskinen tar hand om efterarbetet.

Uteplats

Som kronan på verket väntar din utemiljö med generös gräsmatta och trivsamt trädäck. Här har du gott om plats för utomhusaktiviteter på hemmaplan. Måltider, vila och vardagsbestyr kan ta plats i friska luften.

Tvättstuga och duschrum

Till höger från entrén sett finns hemmets tvättstuga och duschrum. Tvättmaskinen och torktumlaren sköter tvätten med låg energiåtgång. Vill du inte tumla kläderna kan du gå ut genom grovingången för att hänga tvätten utomhus i vind och sol. Duschrummet blir ett praktiskt och trivsamt komplement till övervåningens badrum. Här har du stilren och lättstädad utformning med helkaklade väggar och klinkergolv.

Allrum och klädkammare

När du kommer upp för trappan hamnar du i allrummet på övervåningen. Här finns plats för umgängesvänlig möblering, eller för ett fjärde sovrum med fönster mot baksidans uteplats. Klädkammaren mittemot badrummet står för en del av hemmets förvaring.

Badrum

Badrummet har samma stilrena utformning som duschrummet. Här väntar badkaret för avkopplande stunder. I kommoden finns bra förvaring och spegeln över tvättstället har bra belysning. Rummets övriga belysning kommer från spotlights i taket. Entrévåningens golvvärme följer med upp i badrummet.

Sovrum 1

När du kommer upp för trappan finns ett av övervåningens sovrum rakt fram. Här finns gott om yta för den breda sängen där det är skönt att landa vid dagens slut. Sängbord i par och annan rogivande inredning får plats det med. Klädkammaren står för förvaringen.

Sovrum 2 och 3

Övervåningens två mindre sovrum ger trivsamma och lättmöblerade rum. Rummen är placerade bredvid varandra i bekväm närhet till badrummet. Ekparketten blir en bra grund för olika typer av möblemang.

Parkering och förvaring

Hemmets carport ordnar plats för bilen i skön närhet till entrén. Uteplatsens förråd rymmer allt från pulkor till gräsklipparen. Här är det enkelt att stuva undan sånt som inte behövs just nu.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.