Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Välplanerade ytor och havet inom räckhåll

Utanför entrén går vägen direkt ner till havet och hemma väntar ett välplanerat tvåvåningshus. Kvarterets utformning harmoniserar med den omkringliggande naturen och här är det enkelt att trivas.

När du vaknar på morgonen och släpper in den friska luften ser du ut mot din egen gräsmatta. Havet finns inom nära räckhåll och gör nya traditioner med morgondopp efter löprundan möjliga. Här bor du i ett välplanerat hus där stilren utformning och praktiska lösningar är grunden. Du har ett umgängesvänligt entréplan, och en trappa upp väntar lugn och ro med tre sovrum.

Entré

I din nya entré finns gott om väggyta för krokarna och spegeln. Direkt till vänster finns utrymme för jackor och skor. Ytans golv av klinkerplattor övergår i hemmets matta ekparkett och på hela entrévåningen finns skön golvvärme.

Kök och vardagsrum

Hemmets vardagsrum öppnas upp mot baksidans uteplats med ett generöst fönster i full höjd, en glasdörr och ytterligare ett fönster. Här väntar soffhäng, vardagspyssel och trevliga festligheter. I ditt nya kök finns gott om matlagningsyta och plats för hemmafix. Vid fönstret mot uteplatsen står matbordet fint och köksbänkarna ger plats åt bunkar och ingredienser.

Uteplats

Uteplatsens trädäck finns bakom vardagsrummets glasdörr. Under sommarmånaderna är detta platsen att bära med frukostbrickan till, och grytor och skålar till kvällens middag. Gräsmattan som följer på trädäcket ger kreativt utrymme för de gröna fingrarna och plats för utomhuslek på hemmaplan.

Förvaring och parkering

I husets förråd kan utemöbler och verktyg husera. Förutom förråd, trädäck och gräsmatta består din utemiljö även av plats för bilen i carporten. Här kan du parkera bilen på smidigt sätt nära hemmet.

Duschrum och tvättstuga

I entrén finns duschrummet till höger, och till vänster finns hemmets tvättstuga. Hemma hos dig är alla vitvaror energisnåla för miljöns bästa, och här i tvättstugan har du tvättmaskin och torktumlare. Du har bra bänkyta för vikning och sortering och förvaring i städskåpet. Groventrén är perfekt när du kommer hem efter en lerig löprunda. Duschrummet är helkaklat och smart planerat.

Allrum och klädkammare

Övervåningen består inte bara av sovrum utan här finns också plats för umgänge med ett allrum. Om ett fjärde sovrum står på priolistan kan en del av utrymmet byggas om till det. Övervåningens rymliga klädkammare ligger smidigt placerad bredvid trappan.

Badrum

Klinkergolvet och de helkaklade väggarna ger ett snyggt och lättstädat badrum, och golvvärmen och handdukstorken är värmande och trivsamma detaljer. Du har ett badkar, tvättställ med kommod och en wc-stol.

Sovrum 1

När du kommer upp för trappan finns ett av övervåningens sovrum snett fram till höger. Här finns tretton kvadratmeter för den breda sängen där det är skönt att landa vid dagens slut. Dubbla sängbord och annan avkopplande inredning får också plats. Garderobsväggen med platssparande skjutdörrar står för förvaringen.

Sovrum 2 och 3

Två rum på åtta kvadratmeter var gör sig fint som barnrum eller kanske som hemmakontor. Den matta och stilrena ekparketten och de ljust målade väggarna blir grunden för möbler och inredning. Nedanför fönstret finns den egna entrén och kvartersgatan i det ena rummet, och den egna uteplatsen utanför det andra.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.