Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Stor trädgård och skärgårdsnära läge

När du öppnar entrédörren och kliver ut ur ditt nya hus har du vägen som går direkt ner till havet precis utanför. Hemma har du 121 smart planerade kvadratmeter och en rymlig trädgård med gavelläge.

På Täljöhalvön bor du med havet som granne och varierande natur inom räckhåll. Utanför dörren har du raka vägen ner till havet, och den planerade skärgårdsbastun kan bli en flitigt använd favorit. Hemma i huset har du gemensamma och öppna ytor för umgänge och egna rum för egentiden, allt fördelat på två trivsamma våningsplan. Uteplatsen med trädäck och gräsmatta ger natur på hemmaplan.

Entré

Hemma hos dig välkomnas du med en fri sikt fram till vardagsrummet och uteplatsen. Förvaringsutrymme för jackor och prylar finns direkt till vänster. Bottenvåningens golvvärme uppskattas av frusna fötter och i entrén består golvet av slitstarka klinkerplattor.

Kök och vardagsrum

Den umgängesvänliga våningen rymmer ett kök, en matplats och ett vardagsrum som möts med en halvöppen planlösning. Vardagsrummet ger generöst med plats åt den sköna soffan, favoritfåtöljen och hyllan med böcker och spel. I köket har du generöst med plats för flera hemmakockar vid bänkarna. Stilrena kökssnickerier och klimatsmarta vitvaror är grunden för snabba frukostar och ambitiösa helgbruncher.

Uteplats

Uteplatsen med ett trädäck i skönt västerläge blir enkelt en ny favoritplats. Här finns rum för matbord och de bekväma vilstolarna och för trivsamma växtligheter. Gräsmattan kan göra drömmarna om en egen liten köksträdgård sanna, och här finns också plats för kullerbyttor och lek.

Förvaring och parkering

Din utemiljö rymmer även en carport för bilen vid sidan om uteplats och gräsmatta. Förrådet blir platsen att stuva undan uteplatsens möbler när sommaren tagit slut. Här kan de husera bredvid gräsklipparen och kubbspel.

Duschrum och tvättstuga

Ett duschrum vid entrén och ett badrum på övervåningen minimerar körisken i ditt nya hem. Duschrummet är stilrent utformat och har belysning från spotlights i taket och en planspegel med egen belysning. Klinkerplattornas golvvärme uppskattas av nyduschade fötter. Tvättstugan har en egen groventré och en dörr in i köket. Förutom tvätt- och torkmaskiner finns här städskåp och en arbetsbänk med ho.

Allrum och klädkammare

Ovanför trappan möts du av det trivsamma allrummet som ger mer plats för umgänge även på övervåningen. Förvaring utanför sovrummen finns i övervåningens klädkammare. En del av allrummets yta kan även göras om till ett fjärde sovrum.

Badrum

Övervåningens badrum delar duschrummets eleganta utformning med helkaklade väggar och klinkergolv. Bottenvåningens golvvärme följer med upp i badrummet också. Här väntar badkaret för lugna stunder, och i kommoden finns bra förvaring.

Sovrum 1

Vid övervåningens ena hörn finns ett stort sovrum på tretton kvadratmeter. Garderobsväggen ordnar med plats åt allt från träningskläder till festutstyrslar bakom smidiga skjutdörrar. Nedanför fönstret finns din egen uteplats.

Sovrum 2 och 3

De två mindre sovrummen på övervåningen ger trivsamma och lättmöblerade rum på åtta kvadratmeter var. Rummen är placerade i var sin ände av våningen, och den matta ekparketten blir en bra grund för olika typer av möbleringar.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.